Οι δηλώσεις στη Media Day της Εθνικής Γυναικών

572

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μίνι προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών  ενόψει των αγώνων με Ισραήλ και Πορτογαλία για το δεύτερο παράθυρο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2019.

Παράλληλα σήμερα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμαθε και τους αντιπάλους του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον προσεχή Σεπτέμβρη στην Τενερίφη.

Πριν την σημερινή προπόνηση πραγματοποιήθηκε η Media Day της Εθνικής με τις παίκτριες και το προπονητικό τιμ, όπως ήταν, φυσικό να έχουν πολλά να πουν.

Κεραμιδάς: Δύσκολοι αγώνες τα παράθυρα των προκριματικών

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς αναφέρθηκε αρχικά στους δυο αγώνες με Ισραήλ και Πορτογαλία λέγοντας χαρακτηριστικά. «Τα παράθυρα των προκριματικών είναι γενικά δύσκολοι αγώνες γιατί οι ομάδες παίζουν χωρίς ουσιαστικά να κάνουν προετοιμασία. Πιο πολύ αναδεικνύεται το ταλέντο των παικτριών και μια στοιχειώδη οργάνωση που εμείς οι προπονητές τους βάζουμε. Την προηγούμενη φορά έγιναν πολλές εκπλήξεις και έμειναν αρκετές δυνατές ομάδες εκτός τελικής φάσης. Εύχομαι να περάσουμε στα τελικά αν και οι αγώνες είναι δύσκολοι.  Αν κάνουμε δύο νίκες θα είμαστε κοντά στην πρόκριση».

Για το γεγονός ότι καλούνται νέες παίκτριες στην Εθνική είπε: «Η ανανέωση είναι δύσκολη και ειδικά τώρα που ερχόμαστε από μια επιτυχία. Αν δει κανείς τις κλήσεις πάντα προσπαθούμε να δούμε και την επόμενη μέρα. Είναι δύσκολο κάτι τέτοιο και εμείς σε αυτούς τους αγώνες για παράδειγμα δεν έχουμε τη Χριστινάκη. Ήρθε όμως η Φασούλα, ενώ θα έχουμε για πρώτη φορά τη Γέμελος και πρέπει να την εντάξουμε το πρόγραμμά μας. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και τώρα και το καλοκαίρι. Οι παίκτριες είναι συνειδητοποιημένες και θα τα δώσουν όλα για την εθνική».

Για την κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανέφερε: «Οποια κλήρωση και να είχαμε θα ήταν δύσκολη. Τη Γαλλία την ξέρουμε και την αντιμετωπίσαμε δύο φορές στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Ο Καναδας και η Κορέα για να προκριθούν στο παγκόσμιο προφανώς και είναι δυνατές ομάδες. Για μας λοιπόν η κλήρωση είναι δύσκολη, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Τέλος ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε και για την επιστροφή της ομάδας στη Χαλκίδα. «Το ματς στην Χαλκίδα είναι κοντά στην Αθήνα και τις προηγούμενες φορές ο κόσμος μας είχε στηρίξει πάρα πολύ και το γήπεδο ήταν γεμάτο. Και στην Κοζάνη βέβαια ήταν φανταστική ατμόσφαιρα και το γήπεδο είχε γεμίσει μια ώρα πριν τον αγώνα. Επιλέχθηκε τώρα να αγωνιστούμε στη Χαλκίδα γιατί είχαμε δώσει εκεί τα παιχνίδια των προκριματικών του 2017. Και τότε στήριξη ήταν μεγάλη και εύχομαι το ίδιο να γίνει και τώρα».

Μάλτση: Υπηρετούμε τη φανέλα της Εθνικής

Η αρχηγός της Εθνικής Εβίνα Μάλτση μίλησε για τους επικείμενους αγώνες με Ισραήλ και Πορτογαλία. «Είμαστε εδώ γιατί υπηρετούμε αυτή τη φανέλα και κάνουμε το καλύτερο δυνατό και για μας και για τις επόμενες γενιές που έρχονται.  Σίγουρα η επιτυχία του Ευρωμπάσκετ στην Πράγα είναι πολύ μεγάλη. Εμείς δεν θα βάλουμε τον πήχη τόσο ψηλά, ποτέ δεν τον έχουμε βάλει και ακολουθούμε το ίδιο μότο. Θέλουμε να παίξουμε καλά, να είμαστε υγιείς, να τιμήσουμε αυτό που εκπροσωπούμε και να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί. Με δύο νίκες θα είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση. Σε αυτή τη φάση δύσκολα κλειδώνουν οι προκρίσεις… Μπορεί από τη Fiba να θεωρούμαστε φαβορί του ομίλου, αλλά εμείς ξέρουμε πως δεν είμαστε. Είναι πολύ δύσκολο και ειδικά  ο αγώνας με το Ισραήλ που είναι εκτός έδρας. Ο μόνος μας στόχος, βέβαια, είναι οι δύο νίκες».

Η έμπειρη παίκτρια σχολίασε και την κλήρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. «Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι για μας και είμαστε ένα αουτσάιντερ παρά το γεγονός ότι έχουμε κερδίσει το σεβασμό όλων στο χώρο. Κάθε χρόνο κάνουμε υπερβάσεις και αυτό είναι που έφερε τη μεγάλη επιτυχία. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος, λοιπόν, και κοιτώντας την κλήρωση δεν μπορώ να πω ότι θα προτιμούσαμε μια άλλη ομάδα στη θέση κάποιας άλλης στον όμιλο που κληρωθήκαμε. Είναι δύσκολη η κλήρωση, αλλά το θέλουμε πολύ και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Μετά τη Κοζάνη η Εθνική επιστρέφει στη Χαλκίδα με την Μάλτση να λέει: «Ο κόσμος της Χαλκίδας είναι γνώριμος σε εμάς. Τους θέλουμε όλους δίπλα μας και θα προσπαθήσουμε να τους ανταμείψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Καλτσίδου: Θετικό που έχουμε δυο νίκες

Η Στέλλα Καλτσίδου με τη σειρά της θεωρεί πολύ θετικό που η Εθνική έχει ξεκινήσει με δυο νίκες στον όμιλο, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. «Είναι θετικό για μας που μετράμε ήδη δυο νίκες στον όμιλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε προκριθεί. Μπροστά μας υπάρχουν δυο παιχνίδια και πάμε βημα βήμα. Το Σάββατο με Ισραήλ και μετά στη Χαλκίδα με Πορτογαλία θα δώσουμε ό,τι καλύτερο γίνεται για να πάρουμε την πρόκριση. Το Ισραήλ είναι σχετικά άγνωστο και το προπονητικό τιμ θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να μας το παρουσιάσει όλο πιο ολοκληρωμένα γίνεται. Εχει καλή ομάδα και κοντραρίστηκε με τη Μεγάλη Βρετανία. Θα προετοιμαστούμε για να χτυπήσουμε στα αδύνατά του σημεία. Ο πήχης έχει ανέβει και αυτό είναι κάτι που το έχουμε καταφέρει εμείς. Αγχος δεν θα έλεγα ότι υπάρχει, είμαστε έμπειρη ομάδα και μπορούμε να το διαχειριστούμε. Ευχομαι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να μην απογοητεύσουμε και τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο. Ευχή δική μου και των υπόλοιπων παικτριών είναι να διατηρήσουμε αυτή την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται και να αφήσουμε μια παρακαταθήκη στα νέα παιδιά ευχόμενες να κρατήσουν και αυτές ψηλά την Εθνική».

Για την κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είπε: «Με οποίον και να πέφταμε στον όμιλο θα ήταν δύσκολα, αλλά αποφύγαμε ομάδες όπως η Αμερική, η Αυστραλία και η Βραζιλία. Έχουμε στον όμιλο τη Γαλλία που την βρίσκουμε πάντα μπροστά μας, θα παλέψουμε το ματς με την Κορέα που είναι μια ομάδα που μπορούμε να παίξουμε στα ίσα και υπάρχει και ο Καναδας. Θα προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα και να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε εμείς εκείνη την εποχή. Θα πάμε  να ευχαριστηθούμε τους αγώνες».

*Παρούσα στη σημερινή προπόνηση της Εθνικής Γυναικών ήταν και η Τζάκι Γέμελος η οποία έφτασε στην Αθήνα χθες τα μεσάνυχτα.