Οι βασικές διατάξεις των κανονισμών πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΘ

753

Αναμφίβολα είναι δύσκολο να διαβάσει κανείς όλες τις προκηρύξεις και όσα λένε μέσα σε ότι αφορά τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ.

*Στην γενική προκήρυξη δεν συμπεριλαμβάνεται ο θεσμός του κυπέλλου ο οποίος αναστέλλεται για οικονομικούς λόγους. Σχετικά με τις μπάλες τονίζεται ότι σε όλα τα πρωταθλήματα θα παίζουν με Wilson. Στα γυναικεία με νούμερα 6 και στα μίνι με νούμερο 5.

*Ολοι οι αγώνες θα διεξάγονται υποχρεωτικά σε κλειστά εκτός από την πρώτη φάση παίδων, εφήβων, νεανίδων και κορασίδων όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ανοικτά.

*Τα σωματεία της Α΄ ανδρών πρέπει να συμμετέχουν υποχρεωτικά και στο παιδικό, αλλιώς δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στην κατηγορία.

*Κάθε ομάδα ανδρών υποχρεούται να δηλώσει στην δωδεκάδα τουλάχιστον δύο αθλητές γεννημένους κάτω από το 1990, αλλιώς θα μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.

*Σε εφήβους και νεάνιδες θα αγωνίζονται αθλητές γεννημένοι τα έτη 1992, 1993 και 1994 και μόνο, ενώ σε παίδες και κορασίδες από το 1995 και μικρότεροι.  Σε παμπαίδες και παγκορασίδες τα έτη 1996 και 1997 και μόνο, ενώ στα μίνι από το 1998 και νεώτεροι.

*Στο πρωτάθλημα νεανίδων μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις ομάδες μέχρι τρεις κορασίδες.

*Αιτήματα για αναβολές ή αλλαγές ωρών έναρξης αγώνων πρέπει να υποβάλλονται τουλάχιστον δέκα μέρες νωρίτερα.

*Ομάδα που μηδενίζεται σε δύο αγώνες, παύει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα και υποβιβάζεται δύο κατηγορίες. Ισχύουν όμως τα αποτελέσματα των μέχρι τότε αγώνων της.

*Ομάδα που δεν προσέρχεται σε αγώνες κατάταξης ή στην απονομή μεταλλίων αρχίζει την νέα περίοδο με μείον τρεις βαθμούς.

*Οι ενστάσεις πρέπει να βεβαιωθούν με ειδικό έγγραφο μέσα σε 48 ώρες και συνοδεύονται από παράβολο 200 ευρώ, ενώ τα εισιτήρια των αγώνων τιμώνται 3 ευρώ.

*Τα παράβολα συμμετοχής είναι για την Α΄ ανδρών, 500 ευρώ, για την Β΄ ανδρών 400, για την Γ1 και Γ2 350, για την Α΄ γυναικών 300 και για την Β΄ 200. Σε περίπτωση μη καταβολής η ομάδα δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Τέλος η ιατρική κάλυψη του αγώνα είναι ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου.