Οι αντιδράσεις και οι αποφάσεις του Σ.Δ.Κ.Θράκης

409

Δύο δελτία Τύπου εξέδωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης καυτηριάζοντας συμπεριφορές παικτών και προπονητών. Αναλυτικά:

«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας  συνεδρίας του, το Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ εξέτασε τα άκρως δυσάρεστα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17/11/2012 στον αγώνα του πρωταθλήματος ΑΝΔΡΩΝ της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., μεταξύ των ομάδων Σ.Α.Κ. ΑΣΤΕΡΑΣ- Α.Γ.Σ.  ΡΟΥΠΕΛ, με την βιαιοπραγία δύο αθλητών κατά διαιτητή-μέλους του Συνδέσμου μας στο τέλος του αγώνα, από τους αθλητές της Β΄ ομάδας κους Μάντζιο Ν. και Βεζύρη Ε.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το αποτρόπαιο περιστατικό σε βάρος του Διαιτητή μας, λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που βίωσε  και κρίνοντας απαραίτητα για την προστασία της σωματική ακεραιότητα των διαιτητών-μελών μας, αλλά και την ποιότητα του αθλήματος που υπηρετούμε, το Δ.Σ. αποφάσισε να λάβει τα παρακάτω μέτρα:

1. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κανένα μέλος του Συνδέσμου μας δε θα διαιτητεύσει αγώνα στον οποίο μέλη της ομάδας θα είναι οι κύριοι Μάντζιος Ν. και Βεζύρης Ε.

2. Αναμείνει την απόφαση της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. για τους δύο προαναφερθέντες, ούτως ώστε την κοινοποιήσει (μαζί με το σχετικό αρχείο) στην  Ε.Ο.Κ. και στην “Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας”.

3. Στηρίξει ψυχολογικά και οικονομικά το μέλος του κο Κολοκυθά Βασίλειο σε όποια  διαδικασία θα λάβει χώρα, ως συνέπεια της σωματικής και ψυχολογικής βίας που υπέστη».

«Ανάρμοστη και υβριστική συμπεριφορά κατά τις διαιτησίας»

«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας  συνεδρίας του, το Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ εξέτασε τις δημοσιεύσεις του προπονητή της Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Νικολάου Παπαδόπουλου και  έκρινε ότι συνιστούν ανάρμοστη και υβριστική συμπεριφορά κατά τις διαιτησίας, που υπονομεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,  καθώς και απειλή για τα μέλη του Συνδέσμου για τους μελλοντικούς αγώνες που θα διευθύνουν.

Για τους λόγους αυτούς και επειδή μας βαρύνει ευθύνη προστασίας των Διαιτητών μας (άλλη τόση βαρύνει και την ίδια την Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. αλλά και το Σωματείο Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ) δεν δίνουμε πλέον τη συγκατάθεση μας τα μέλη μας να διευθύνουν  αγώνες καλαθοσφαίρισης ομάδας, την οποία θα συνοδεύει ο κος Νικόλαος Παπαδόπουλος με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Επιπρόσθετα θα αποσταλεί διαμαρτυρία στο “Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης”, κοινοποιώντας τις δημοσιεύσεις του προπονητή Νικολάου Παπαδόπουλου».