Οι Ακαδημίες Αριστοτέλη Σταυρού στην ”Αίθουσα του Θρόνου”

719
Μια ανεπανάληπτη εμπειριά είχαν την δυνατότητα να ζήσουν σήμερα 9 Απριλίου οι μικροί αθλητές των Ακαδημιών του Αριστοτέλη Σταυρού οι οποίοι μετά από πρωτοβουλία της Διοίκησης επισκέφθηκαν το Μπασκετικό Μουσείο του Άρη Θεσ/νίκης και έπειτα παρακολούθησαν τον αγώνα Άρης – Κολοσσός στο Παλαί ντε Σπορ.

 

Τα παιδιά ξετρελάθηκαν όλα με όλα όσα είδαν και γνώρισαν από κοντά από την τεράστια ιστορία του Άρη και του Μοναδικού Νίκου Γκάλη που τόσα έχουν προσφέρει στον Ελληνικό αθλητισμό και στο Μπάσκετ.

Οι μικροί αθλητές ένιωσαν δέος μέσα στην ”Αίθουσα του Θρόνου” της ιστορίας ενός συλλόγου που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στο άθλημα που σήμερα υπηρετούν και εκείνα με τόση αγάπη.

Επίσης τα πιτσιρίκια βρήκαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και τους αθλητές της ανδρικής ομάδας του Άρη και να πάρουν αυτόγραφα.

 

thrnc

 

Ρόλο ξεναγού για τους μικρούληδες της Ακαδημίας ανάλαβε μαζί με γονείς και στελέχη του Δ/Σ και ο πρώην αθλητής του Αριστοτέλη Σταυρού και νυν του Άρεως, ο νεαρός Μαστροδημήτρης που τώρα αγωνίζεται στο εφηβικό του Αυτοκράτορα !

Θερμα συγχαρητήρια στο Δ/Σ του Αριστοτέλη και στους γονείς που στήριξαν την πρωτοβουλία αυτή !!!

 

thrnb

Πολύ μεγάλη και σήμερα, ήταν η παρουσία του κόσμου στο μουσείο μπάσκετ του Άρη. Κόσμος από όλη την Ελλάδα που υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Αυτοκράτορα!

Τον χώρο επισκέφθηκαν οι ακαδημίες των: Αριστοτέλη Σταυρού, Αριστοτέλη Φλώρινας, της Ολυμπιάδας Άνω πόλης και της Νίκης Βόλου.

Το παρών έδωσαν φυσικά και πολλοί άλλοι φίλοι του Άρη!

 

thrng

 

Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα, αφού οι… ρετρό συναντήσεις στο Μουσείο Μπάσκετ του Άρη εγκαινιάστηκαν με ένα άκρως ιστορικό παιχνίδι! Τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα του Νίκου Γκάλη με την κιτρινόμαυρη φανέλα στο Αλεξάνδρειο!

Οι φίλαθλοι είχαν την δυνατότητα να δουν στις οθόνες του Μουσείου τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα του Νίκου Γκάλη στο Παλέ.

Ήταν ο επαναληπτικός με την ουγγρική Βάσας, την οποία οι κίτρινοι απέκλεισαν την περίοδο 1980-81 με δύο νίκες (90-97 στην Ουγγαρία και 90-84 στο Παλέ) παίρνοντας την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου Κόρατς.

 

thrngb

 

Ο Γκάλης, με το Νο7 στην φανέλα (!), σημείωσε 41 πόντους στον συγκεκριμένο αγώνα και ο Βασίλης Παραμανίδης πρόσθεσε άλλους 28 πόντους για τους κίτρινους, που βρέθηκαν να χάνουν με 56-41 αλλά ανέτρεψαν στο δεύτερο ημίχρονο την εις βάρος τους κατάσταση, παρουσία 5.000 φιλάθλων τους.

πηγή:  strymonikostoday.gr