Οι αθλητές συζητούν για την ίδρυση της δικής τους Ομοσπονδίας

686

Εκπρόσωποι των Συνδέσμων των αθλητών ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ και στίβου, όπως και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, συσκέφθηκαν σήμερα στα γραφεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ δε των οποίων είναι και αυτό της προοπτικής που αφορά την ίδρυση Ομοσπονδίας Αθλητών στην Ελλάδα.

 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και την ενημέρωση των αθλητών, εν ενεργεία και μη, με τη χρήση και αξιοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων. Στόχος της επιμόρφωσης των αθλητών είναι να καταρτισθούν, ειδικά για το αθλητικό μάνατζμεντ, στελέχη που θα έχουν τις γνώσεις και τη δυνατότητα να προσφέρουν στο χώρο που υπηρετούν, αξιοποιώντας κατάλληλα την εμπειρία τους και όσα βίωσαν κατά τη διάρκεια της αθλητικής διαδρομής τους.

Αναλύθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των αθλητών, το φαινόμενο της βίας, την κοινωνική ασφάλιση, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, θέματα ντόπινγκ αλλά και το στοίχημα και τις παραμέτρους του σε σχέση με τον αθλητισμό.

Παράλληλα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη δυνατότητα δημιουργίας Ομοσπονδίας Αθλητών στην Ελλάδα, η οποία θα καλύπτει και θα αφορά όλους τους αθλητές, με την προϋπόθεση της εκπροσώπησης τους.

Συμφωνήθηκε από τους παριστάμενους, να ανανεωθεί το ραντεβού των εμπλεκομένων αθλητών, από τους Συνδέσμους από όπου προέρχονται, για το διάστημα αμέσως μετά από το Πάσχα, με συγκεκριμένες προτάσεις από κάθε πλευρά, τόσο για τα επιμέρους ζητήματα όσο και για την πρωτοποριακή δημιουργία της Ομοσπονδίας Αθλητών.