Ξεκινάνε σήμερα οι ημιτελικοί στην Basket League

330
Πρεμιέρα σήμερα για τη φάση των “4” της Basket League, εκεί όπου το Περιστέρι υποδέχεται στο “Ανδρέας Παπανδρέου” τον Παναθηναϊκό στις 19:00 και μίση ώρα αργότερα το “Νίκος Γκάλης” θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση της Α.Ε.Κ με αντίπαλο τον Προμηθέα.
 
• Στο Περιστέρι το παιχνίδι “βρωμάει”. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός του Rick Pitino είναι ανώτερη ομάδα και ασφαλώς το μεγάλο φαβορί. Το θέμα είναι όμως, πως οι “πράσινοι” έδωσαν το τελευταίο τους παιχνίδι στις 4 του μηνός στον Χολαργό, ήτοι 25 μέρες πριν, κάτι που αναμφίβολα δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με την κατάσταση και το φορμάρισμα στο οποίο θα δείξουν, ότι βρίσκονται πλέον. Ζήτημα κούρασης δεν νομίζω πως υπάρχει για κάποια από τις δυο ομάδες, οπότε θα δούμε ένα ματς υψηλής έντασης, φρονώ.
Ευελπιστώ να δούμε από τον coach Πεδουλάκη πίεση από το πρώτο δευτερόλεπτο στην μπάλα και παγίδες στο ποστ στους πιο ικανούς παίκτες των πρασίνων εκεί (Thomas, Παπαπέτρου, Gist). Αν ο Παναθηναϊκός δεν κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα -κι αυτό δεν είναι απίθανο με σχεδόν έναν μήνα αποχής από τα παρκέ- και δεν βρει καλά cuts προς το καλάθι ή ελεύθερα σουτ από τους πιο καλούς του σουτέρ, θα είναι ήδη μια πρώτη νίκη για το staff του Περιστερίου.Αν επίσης ενστερνιστεί η φιλοσοφία της Real και το άκρως προκλητικό under στον Καλάθη, οδηγώντας τον ομογενή PG σε στατικές επιθέσεις και σουτ στο τέλος του χρόνου από μέση και μακρινή απόσταση, τότε πιστεύω πως η πλάστιγγα θα γείρει σε μεγάλο βαθμό προς τη μεριά των γηπεδούχων. Σίγουρα δεν υπάρχει ο Tavares στους “πρίγκιπες”, όμως ο Αργύρης Πεδουλάκης γνώριζε ουσιαστικά εδώ και καιρό (από τη στιγμή που ο ΠΑΟ μηδενίστηκε στο ματς με την Κύμη), πως αν περάσει τον Ήφαιστο, θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του. Άρα εικάζω πως θα έχει καταστρώσει τα πλάνα του για ένα αρκετά ικανό χρονικό διάστημα.
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να ανοίξει το τέμπο και θα έχει ως πρώτο του μέλημα τη διασφάλιση του αμυντικού rebound, προκειμένου να τρέξει.Πιθανώς να χρειαστεί να ακολουθήσει στα κοντά σχήματα του Πεδουλάκη με Αντετοκούνμπο στο ‘4’ ή και στο ‘5’, ενώ πιστεύω πως ο Γιώργος Παπαγιάννης μπορεί να αποδειχθεί παράγοντας της σειράς.
Θα δούμε…
 
• Στο Μαρούσι η ΑΕΚ υποδέχεται τον Προμηθέα.Η ομάδα του Luca Banchi δείχνει να έχει αδειάσει ψυχολογικά με τον αποκλεισμό της από το Final-4 του BCL, το οποίο ήταν και ο βασικός της στόχος για φέτος.
Οι αλλαγές στο ρόστερ μαρτυρούν μια κάποια απογοήτευση ή και δυσαρέσκεια. Εν πάση περιπτώσει η “Ένωση” θα τρέξει τα κεντρικά της pick n’ roll και θα παράγει καλά σουτ, η ευστοχία των οποίων θα παίξει σημαντικό ρόλο για την έκβαση του πρώτου ματς, το οποίο κατ’ εμέ είναι κομβικής σημασίας. Ο Προμηθέας εδώ και καιρό βαδίζει στον σωστό δρόμο και έχει ψυχολογία ως ομάδα. Έχει υψηλό ηθικό και έχει δείξει στο παρελθόν πως μπορεί να ματσάρει τον οποιονδήποτε. Είναι μια καλή ευκαιρία για τον Rion Brown να βελτιώσει περαιτέρω το status του και να μπει στα ραντάρ των μεγάλων ομάδων της χώρας μας για τα καλά. Νομίζω πως του αξίζει η ευκαιρία.
Οι “κιτρινόμαυροι” δυσκολεύτηκαν κόντρα στον Χολαργό, δείχνοντας μέτρια εικόνα, ενώ αντίθετα η ομάδα του Μάκη Γιατρά, που αυξάνει συνεχώς τις μετοχές του, πέρασε τον Π.Α.Ο.Κ με επιβλητικό τρόπο. Η απουσία του Maciulis είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον Luca Banchi, ενώ και οι Τσαλμπούρης και Καβαδάς προσθέτουν δυο επιπλέον πονοκεφάλους στον Ιταλό τεχνικό.
Η Α.Ε.Κ παρόλα αυτά έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, τερματίζοντας πρώτη στην κανονική διάρκεια της σεζόν και θέλει όσο τίποτα να επιστρέψει μετά από περίπου 15 χρόνια στους τελικούς της Α1.
Κι εμείς τασσόμαστε μαζί τους, καθώς θέλουμε, σε περίπτωση που προκριθεί κι ο Παναθηναϊκός, να δούμε ελληνικούς τελικούς, μετά από πάρα πολλά χρόνια, με φιλάθλους και των δυο ομάδων στο γήπεδο, κάτι για το οποίο έχουν συμφωνήσει ήδη οι πρόεδροι των δυο ομάδων, Μάκης Αγγελόπουλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Πηγή: Fundamentals