Ξεκίνησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας-Κύπρου (pics)

1137

Με μία λιτή αλλά εντυπωσιακή τελετή Έναρξης ξεκίνησε το σημερινό (31/03) πρόγραμμα των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Καλαθοσφαίρισης Λυκείων Κύπρου-Ελλάδας 2015 οι οποίοι διεξάγονται στη Λάρνακα.

Την επίσημη έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ. Κώστας Καδής, ενώ χαιρέτησε ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης.

Η Τελετή διανθίστηκε από χορευτικές δημιουργίες μαθητών και μαθητριών του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Δημήτρη Κόνσολου. Το μουσικό σύνολο από το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας έδωσε στους φιλοξενούμενους μια ξεχωριστή γεύση της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής. Παράλληλα, μαθητές /καλαθοσφαιριστές του σωματείου «Ζήνων», από Γυμνάσια και Λύκεια της Λάρνακας, παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό σόου καλαθοσφαιρικών δεξιοτήτων υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Μιχάλη Μιχαήλ.

sxoliko kypros 1

sxoliko kypros 3

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο πρώτος ημιτελικός των αγοριών που ξεκίνησε στις 11:00 είναι μεταξύ του Ενιαίου Λυκείου Κύκκου Β’ και των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, ενώ στις 13:00 θα παίξουν τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη με το 4ο Λύκειο Αιγάλεω.

Στα κορίτσια στις 11:30 θα παίξουν το Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β’ με το 2ο Ανω Λιοσίων, ενώ στις 13:30 θα παίξουν το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου με το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης.