Ν. Σταυρίδου: “Πολύ καλή επιλογή για μένα η Αναγέννηση Ν. Ρυσίου”

587

Αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα του γυναικείου μπάσκετ και αναμφισβήτητα η επιστροφή της στα ελληνικά παρκέ γεμίζει με ενθουσιασμό τους φίλους του αθλήματος. Ο λόγος για την Ναυσικά Σταυρίδου, η οποία πριν λίγα εικοσιτετράωρα έδωσε τα χέρια με τους ιθύνοντες της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου γεμίζοντας τη “φαρέτρα” της Ελένης Καφαντάρη ενόψει της νέας σεζόν.

Η 27χρονη αθλήτρια μίλησε αποκλειστικά στο Northbasket.gr για την απόφασή της να συνεχίσει την καριέρα της στην Αναγέννηση Ν. Ρυσίου, αλλά και για τους στόχους τόσο της ομάδας όσο και της ίδιας.

Αναφερόμενη στην απόφασή της να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά και στους λόγους που συνέλαβαν στο να πει το “ναι” στην πρόταση της ομάδας του Ρυσίου η Ναυσικά Σταυρίδου τόνισε: “Η επιστροφή μου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη ήταν δεδομένη λόγω σπουδών. Όσον αφορά στη συμφωνία μου με το Ρύσιο σημαντικό ρόλο έπαιξε η Ελένη Καφαντάρη με την οποία έχουμε ξανασυνεργαστεί προ ετών στον Άρη”.

Το νέο απόκτημα της ομάδας του Ρυσίου έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Άρη και ΠΑΟΚ με σημαντική εμπειρία στην Α1 και φέτος αναμένεται να δωσει πολύτιμες λύσεις στην περιφέρεια της Αναγέννησης. Σχολιάζοντας την απόφασή της να ενταχθεί στο δυναμικό των νεοφώτιστων στη μεγάλη κατηγορία, η Ναυσικά Σταυρίδου υπογράμμισε:”Η ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά και έτσι θεωρώ πως το Ρύσιο ήταν μία πολύ καλή επιλογή για μένα”.

Ερωτηθείσα για τους στόχους της ομάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο η έμπειρη άσος απάντησε: “Η Αναγέννηση είναι ένας οικογενειακός σύλλογος. Οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν μία πολύ σοβαρή προσπάθεια, με νοικοκυρεμένο μπάτζετ, και θεωρώ πως πρώτος στόχος είναι η παραμονή και στη συνέχεια ό,τι καλύτερο προκύψει”.

Για τους προσωπικούς της στόχους ανέφερε: “Το επόμενο καλοκαίρι η Εθνική δεν έχει υποχρεώσεις καθώς έχει ήδη προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ του 2015 και έτσι δεν μπορώ να πω πως στόχος μου είναι η επιστροφή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Πρώτα από όλα θέλω να κάνω ένα καλό πρωτάθλημα, να βοηθήσω την ομάδα μου με την εμπειρία μου και την αγωνιστικότητά μου και αν μπορέσω να είμαι από τις καλύτερες παίκτριες του πρωταθλήματος”.

Κληθείσα να απαντήσει για το αν η Αναγέννηση μπορεί να επόμενα χρόνια να καθιερωθεί στην Α1 η Ναυσικά Σταυρίδου επισήμανε: “Η διοίκηση κάνει σωστές κινήσεις και είναι πολύ οργανωμένη. Εφόσον καταφέρουμε φέτος και παραμείνουμε στην Α1 ως νεοφώτιστοι, πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια με την ίδια τακτική η ομάδα μπορεί να καθιερωθεί στην μεγάλη κατηγορία”.