Ν. Βότσης: Έντονα παράπονα από τη διαιτησία

350

Έντονα παράπονα έχουν στον Ν. Βότση από τη διαιτησία των δύο ρέφερι στην ήττα από την ΑΓΕ Πιερίας (64-61) στην χθεσινή (05/01) αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική της Α2 Γυναικών (Βορράς). Μάλιστα ο προπονητής του Βότση Τάσος Μανωλόπουλος, ανήρτησε στην σελίδα της ομάδας στο facebook το παρακάτω κείμενο που αναδημοσιεύουμε:

«Κομικοτραγικά γεγονότα έγιναν σήμερα στον αγώνα του γυναικείου μας για το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών στην Κατερίνη στο οποίο η ομάδα μας ύστερα από κακή εμφάνιση ηττήθηκε με 64-61 από την ΑΓΕ Πιερίας με τρίποντο στην λήξη του παιχνιδιού… Αλλοίωση αποτελέσματος από το διαιτητικό δίδυμο… Ένσταση κατέθεσε η ομάδα μας… Η ”καλή” μέρα φάνηκε από το πρωί… Η ομάδα μας ήταν στην ώρα της στο γήπεδο αλλά μας επιτράπηκε να ξεκινήσουμε ζέσταμα 15 λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού και ενώ ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά!!! στην ώρα του… σε ένα παγωμένο γήπεδο… γιατί πριν είχε ΦΙΛΙΚΟ!!! αγώνα βόλλει!!!!

Οι διαιτητές ενώ στην αρχή μας είπαν ότι θα μας δώσουν 10 λεπτά παραπάνω ύστερα από πίεση του γυμνασίαρχου ξεκίνησαν το παιχνίδι κανονικά… Σε όλο το παιχνίδι και οι δύο ήταν εκτός τόπου και χρόνου αφήνοντας παραπονεμένες και τις δύο ομάδες… Ο 2ος διαιτητής (ο οποίος μας σφυρίζει για 3ο ματς φέτος και για 3ο ματς μας πέρασε από χειρουργείο… όχι από δόλο αλλά επειδή έχει πλήρη άγνοια των κανονισμών) σφύριζε με το παραμικρό… φάουλ… βήματα… 3”… χωρίς να είναι τα περισσότερα… σφύριζε φάσεις που ήταν του Α’ διαιτητή (πάνω από 4 φορές) με αποτέλεσμα να μην βλέπει την γίνεται μπροστά του…

Η καλύτερη παίκτρια της Α’ ομάδας σκόραρε 18 από τους 21 πόντους μόνο από βολές!!!! Οι άλλοι 3 ήταν το νικητήριο τρίποντο από το κέντρο που ελέγχεται αν ήταν εντός χρόνου… Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε 1.49 πριν την λήξη του παιχνιδιού όταν η ομάδα μας κέρδισε φάουλ για βολές και τεχνική ποινή… Στο σημείο εκείνο είμασταν 2 πόντους πίσω… Ο Α’ διαιτητής δίνει εντολή να εκτελεστούν οι 2 βολές της τεχνικής ποινής πρώτα… Τις οποίες η αθλήτρια μας Μηταριώτη πετυχαίνει… Στην συνέχεια και ενώ η αθλήτρια μας Παπαδάκη σημειώνει εύστοχα την 1η βολή από το φάουλ (θα είχαμε και κατοχή μετά) ύστερα από διαμαρτυρίες του προπονητή της αντίπαλης ομάδας και με παρέμβαση του γυμνασίαρχου!!!! ακυρώνονται οι 2 πρώτες βολές…!!!! εκτελείται άλλη μία εύστοχη από εμάς και μας δίνετε η κατοχή… Γιατί λέει έπρεπε να εκτελεστούν πρώτα οι βολές του φάουλ!!!! Πράγμα που είναι σωστό μεν αλλά την εντολή την έδωσε ο διαιτητής… Και επίσης είχε ήδη εκτελεστεί η 1η βολή του φάουλ από την σωστή παίκτρια… Οπότε δεν υπήρχε δόλος από την ομάδα μας…

Παρόλο τις έντονες διαμαρτυρίες μας και την ένσταση που ακολούθησε αποτέλεσμα δεν είχαμε… Οι εν λόγο διαιτητές είναι άκρως επικίνδυνοι να διευθύνουν αγώνα Α2 έστω και αν αυτός είναι μεταξύ των 2 τελευταίων ομάδων… Τι να κάνουμε την παραδοχή του γυμνασίαρχου ότι είχαμε δίκιο και ότι θα τιμωρηθούν οι Διαιτητές αλλά η ένσταση δεν έχει καμία τύχη… Και ποιος είναι ο κύριος αυτός που αποφασίζει???? Εμείς χάσαμε το παιχνίδι και την ευκαιρία να κάνουμε μια νέα αρχή στην προσπάθεια για την Σωτηρία… Υπάρχει άραγε νόημα να συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, και να πληρώνουμε έξοδα, που θα μας αντιμετωπίζουν σαν αποπαίδια… ορίζοντας συνέχεια διαιτητές που παίρνουν ”εμπειρίες” εις βάρος συνήθως της ομάδας μας…».