«Ντισκαλιφιέ» στους γονείς σε αγώνα μίνι!

738

Το να εκκενώνουν οι διαιτητές ένα γήπεδο, προκειμένου να τελειώσει… ομαλά ένα παιχνίδι, δεν μας είναι και τόσο «ξένη» εικόνα, αφού την έχουμε δει ουκ ολίγες φορές και στα ελληνικά γήπεδα. Αλλά να την βλέπουμε και σε αγώνες πρωταθλημάτων μίνι, ε αυτό πάει πολύ! Κι όμως συνέβη, καθώς υπήρξε εκκένωση του γηπέδου προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση ανάμεσα στο Δούκα και τον ΓΣ Αγίων Αναργύρων. Ένα παιχνίδι στο πλαίσιο του πρωταθλήματος μίνι, παιδιών δηλαδή γεννημένων το 2000-2001, με… φόντο το final 4.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Τζανακάκη οι διαιτητές Γεράσιμος Μακρής και Αθανάσιος Δαβιδέλης προχώρησαν στην εκκένωση του γηπέδου, εξαιτίας της απρεπούς συμπεριφοράς γονέα-οπαδού του Δούκα απέναντί τους! Τι ακριβώς συνέβη, όπως το περιγράφει με το e-mail του προς το www.infobasket.gr ο κ. Τζανακάκης…

«Η ομάδα Μίνι (γενν. 2000-2001) του ΓΣ Αγίων Αναργύρων έμεινε εκτός final4 αφού ηττήθηκε για δεύτερη φορά από τον ΔΟΥΚΑ με σκορ 45-40 στις εγκαταστάσεις της ομώνυμης ομάδας στο Μαρούσι. Η φιλοξενούμενη ομάδα των Αγίων Αναργύρων έφυγε με πολλά παράπονα από την συνάντηση λόγω της διαιτησίας που για ακόμη μία φορά με τις ενέργειες της, διαμόρφωσαν ένα αποτέλεσμα.
Για την ιστορία ενώ η ομάδα των μίνι του ΓΣΑΑ προηγείτο στο σκορ με διαφορά 9 πόντων οι οριζόμενοι διαιτητές (ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΔΑΒΙΔΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ) θεώρησαν σωστό να διακόψουν το παιχνίδι και να εκκενώσουν τις κερκίδες του γηπέδου λόγω του ότι ένας γονέας-οπαδός της ομάδος του ΔΟΥΚΑ είχε απρεπή συμπεριφορά απέναντι τους.
Όλοι οι γονείς ανεξαιρέτως και από τις δύο ομάδες εγκατέλειψαν τις κερκίδες, αφήνοντας τα παιδιά να συνεχίσουν να αγωνίζονται μόνο με την παρουσία των διαιτητών κριτών και προπονητών των ομάδων.
Το αποτέλεσμα της παραπάνω ενέργειας, ήταν οι μικροί των Αγίων Αναργύρων να χάσουν τον ρυθμό και την αυτοσυγκέντρωση που είχαν έως εκείνη την στιγμή με αποτέλεσμα να απολέσουν την διαφορά, ενώ αντίστοιχα τα παιδιά του ΔΟΥΚΑ να καλύπτουν την διαφορά και να κερδίζουν με διαφορά 5 πόντων……επιβραβεύοντας τον «καλό γονέα» που μπόρεσε και γύρισε το παιχνίδι.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα 12χρόνα παιδιά και τους προπονητές και των δύο ομάδων αλλά κυρίως πολλά περισσότερα στους μικρούς των Αγίων Αναργύρων που κάποιοι τους έκλεψαν κάτι το οποίο άξιζαν να πάρουν.

Η απορία των περισσοτέρων που παρακολούθησαν ή ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο αγώνα είναι εάν υπήρξε ποτέ παρόμοια απόφαση διαιτητών σε αγώνα σε αυτό το επίπεδο ηλικίας?
Εάν αυτή η απόφαση είναι σύμφωνη με το κανονισμό διαιτησίας (ΕΣΑΚΕ) ?
Τι άλλο προβλέπεται στον κανονισμό ως προς την υπαιτιότητα αυτού του συμβάντος?
…και τέλος θα ενημερωθεί η ομοσπονδία και αν ναι ποια η άποψη της σχετικά με το συμβάν?».

 

πηγή:infobasket.gr