Νομικός: «Όλοι για έναν»

587

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ναύαρχος Βότσης κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο της ΕΚΑΣΘ στις γυναίκες. Ο τεχνικός της ομάδας, Παναγιώτης Νομικός, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τον τρόπο που κατακτήθηκε το Κύπελλο, τους νέους στόχους που θέτει αλλά και για το πρωτάθλημα που η ομάδα του θέλει να διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 γυναικών.

Who is who

Ο Παναγιώτης Νομικός είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος MBA στο sport management. Ως αθλητής αγωνίστηκε στην ομάδα του ΠΑΣ Φίλιππος Θεσσαλονίκης. Στην προπονητική του καριέρα έχει συνεργασθεί με τον Μ. Αλέξανδρο (τμήματα υποδομής), τον ΠΑΟΚ (ως προπονητής και υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής στο PAOK Sports Arena), το Α.Σ. Πανόραμα (αντρικό τμήμα), τον Μ.Γ.Σ Απόλλων Καλαμαριάς (Γυναικείο τμήμα) και τον Α.Π.Σ. Ναύαρχο Βότση (Αντρικό, Γυναικείο, Εφηβικό, Παιδικό), στον οποίο βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΘ: «Η κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΚΑΣΘ, για πρώτη φορά από τον Σύλλογο μας, ήταν κάτι εξαιρετικά ευχάριστο για μένα. Από την αρχή της χρονιάς ήταν ένας από τους δύο στόχους μας. Ο άλλος φυσικά είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος της ομάδας στην Α2 εθνική κατηγορία».

Για τον αγώνα του τελικού με την ομάδα της Θέρμης: «”Όλοι για έναν κι ένας για όλους”. Αυτή η φράση του Αλέξανδρου Δουμά από τους “Τρείς σωματοφύλακες” περιγράφει με απλότητα αλλά και σαφήνεια την καλή ομαδική λειτουργία της ομάδας μας στον Τελικό Κυπέλλου της ΕΚΑΣΘ.

Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία με άριστο rotation και βοήθειες από την αδύνατη πλευρά, αλλά και η δυναμική άμυνα ζώνης που εφαρμόσαμε μας έφερνε την μπάλα συχνότερα στα δικά μας χέρια (40 rebound – 10 steals). Επιθετικά η ομάδα, ίσως για πρώτη φορά, έπαιξε μυαλωμένα και με υπομονή. Οι αθλήτριες μου γύρισαν σωστά την μπάλα και τις περισσότερες φορές οι επιλογές τους ήταν οι καλύτερες.

Η ομάδα της Θέρμης, η οποία μέχρι τον τελικό ήταν αήττητη σε πρωτάθλημα και κύπελλο, είχε σίγουρα το ψυχολογικό αβαντάζ αφού μας είχε κερδίσει και με 24 πόντους στο ματς του πρωταθλήματος. Έτσι ξεκίνησε και ο τελικός με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και το παιχνίδι να δείχνει αμφίρροπο.

Το ημίχρονο μας βρήκε να προηγούμαστε με διαφορά ενός καλαθιού (28-26), αλλά έχοντας φορτωμένη την τριπλέτα των guard με 3-3-2 φάουλ αντίστοιχα, το δεύτερο ημίχρονο αναμενόταν πολύ δύσκολο για εμάς.

Η εξαιρετική άμυνα όμως του 3ου δεκαλέπτου αλλά και η εκπληκτική επιθετική λειτουργία της ομάδας μας (επιμέρους σκορ 21-3) συνετέλεσε στο να τελειώσει εκεί ο αγώνας. Η διαφορά των 20 πόντων (49-29) σε ένα δεκάλεπτο ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να ανατραπεί. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο (12-13) και κάπως έτσι ήρθε και το τελικό αποτέλεσμα 61-42.

Θα ήθελα να συγχαρώ τις αθλήτριες και την προπονήτρια της αντίπαλης ομάδας για την δυναμική τους παρουσία, η οποία δίνει μεγαλύτερη αξία και στην δική μας νίκη. Φυσικά να ευχαριστήσω όλες μου τις παίκτριες ανεξαιρέτως για την χαρά που μου έδωσαν να πάρουν την νίκη και να χαρίσουν στον σύλλογο το πρώτο του κύπελλο.

Επίσης να ευχαριστήσω τον συνεργάτη και φίλο Τάσο Μανωλόπουλο, που ήταν αυτός που με έφερε στον Ναύαρχο Βότση και πίστεψε στην δουλειά μου. Φυσικά την Διοίκηση του συλλόγου (καινούρια και παλιά) καθώς και τον υπεύθυνο του τμήματος καλαθοσφαίρισης Αντιπρόεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη.

Επίσης ευχαριστώ θερμά για την βοήθεια του στην προετοιμασία της ομάδας τις τελευταίες μέρες πριν το κύπελλο, τον συνάδελφο Χρυσόστομο Τσιμπραηλίδη – προπονητή της ομάδας μας στα τμήματα υποδομής».

Για την μέχρι τώρα πορεία του Ναύαρχου Βότση στο πρωτάθλημα: «Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα δεν έχουμε δείξει το πολύ καλό μας πρόσωπο – όπως κάναμε στο κύπελλο – με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να ισοβαθμούμε στην 2η θέση μαζί με τις ομάδες της ΜΕΝΤ και του ΕΟΣ. Η ομάδα της Θέρμης (η φιναλίστ του κυπέλλου) είναι μόνη πρώτη και χωρίς ήττα. Βέβαια ο θεσμός των play off μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση και ταυτόχρονα την άνοδο μετά το πέρας της κανονικής περιόδου. Τουλάχιστον αυτό επιθυμούμε».

Για την συνεργασία του με τον Ναύαρχο Βότση: «Η ομάδα του Ναύαρχου Βότση είναι μια συνοικιακή ομάδα, αλλά μία ομάδα με τεράστια ιστορία. Ιδρύθηκε το 1933 και από τότε δραστηριοποιείτε αδιάκοπα στον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού στην πόλη  μας, με μεγάλο έργο. Η συνεργασία με την Διοίκηση του συλλόγου, τα 3 χρόνια που είμαι στον σύλλογο υπήρξε άριστη».

Για το επίπεδο της Α’ ΕΚΑΣΘ: «Κατά την γνώμη μου υπάρχουν στην Α’ ΕΚΑΣΘ γυναικών κάποιες ομάδες που θα μπορούσαν να “σταθούν” με αξιοπρέπεια στην Α2 εθνική κατηγορία. Επίσης υπάρχουν και ομάδες με αρκετά νεαρές παίκτριες όπου οι προπονητές τους κάνουν πολύ καλή δουλειά και οι αθλήτριες αυτές στο μέλλον πιστεύω ότι θα πρωταγωνιστήσουν».