Νίκος Στράντζαλης: Το αστέρι του Κρόνου Ευόσμου

387

Ο Νίκος Στράντζαλης, βασικό «3άρι» και ενίοτε και «4άρι» του Κρόνου Ευόσμου (Γ’ ΕΚΑΣΘ),  γεννήθηκε και μεγάλωσε στις δυτικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης και διανύει φέτος μία από τις καλύτερες σεζόν του μπασκετικά. Έχοντας υψηλούς μέσους όρους σε όλες σχεδόν τις στατιστικές κατηγορίες, έχει βοηθήσει σημαντικά στην αγωνιστική και βαθμολογική άνοδο της ομάδας του.

 

Ο 24χρονος φόργουορντ ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ σε ηλικία 10 χρονών με αφορμή, όπως μας λέει ο ίδιος, έναν αγώνα μπάσκετ: «Πρώτη φορά που παρακολούθησα μπάσκετ ήταν το 1997, όταν και είδα έναν φιλικό αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και των Σικάγο Μπουλς, τότε είπα ότι θέλω να δοκιμάσω να παίξω και εγώ».

Έτσι δεν άργησε να πάει και να γραφτεί σε μια ομάδα: «Πήγα και γράφτηκα στις Ακαδημίες του Αίαντα Ευόσμου και το λάτρεψα. Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και οι προπονητές μου», αναφέρει ο νεαρός μπασκετμπολίστας.

Αφού πέρασε από τις ακαδημίες και το μίνι ο Νίκος Στράντζαλης, πήγε στην σημερινή του ομάδα, τον Κρόνο Ευόσμου. Μάλιστα το 2006, όταν και έπαιζε στο εφηβικό τμήμα της ομάδας, είχε την τύχη να έχει μία από τις πιο ωραίες του εμπειρίες ως παίκτης, παίζοντας αντίπαλος με την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης και έχοντας προσωπικό αντίπαλο τον διεθνή σήμερα παίκτη του Ολυμπιακού, Κώστα Παπανικολάου: «Παίζοντας τελευταία χρονιά στο εφηβικό τμήμα του Κρόνου Ευόσμου και έχοντας περάσει για πρώτη φορά στους 32 του Κυπέλλου Θεσσαλονίκης, η κλήρωση μας έφερε να αντιμετωπίσουμε τον Άρη. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν τότε μικρός και επειδή για τον Άρη ο αγώνας ήταν εύκολος, πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Με μάρκαρε τόσο καλά και δεν μπορούσα να κάνω το παιχνίδι μου. Χαρακτηριστικά θυμάμαι μία φάση που ήμουν ελεύθερος στο τρίποντο και ενώ εκείνος ήταν κάτω από το καλάθι έτρεξε ώστε να μου μπλοκάρει το σουτ».

Εκείνο το παιχνίδι, όπως παραδέχεται και ο ίδιος ήταν από τα πιο σημαντικά που έχει αγωνιστεί: «Κατάλαβα πώς είναι να παίζεις σε υψηλό επίπεδο, με αντιπάλους που έχουν πολύ ταλέντο. Ήταν μάθημα και γιορτή εκείνος ο αγώνας για μένα».

kronos

Παίζοντας 14 χρόνια μπάσκετ, έχει μία από τις πιο ώριμες χρονιές του φέτος. Με 10.7 πόντους, 5.6  ασσίστ, 2.5 κλεψίματα 0.5 κοψίματα 6.3 ριμπάουντ σε 32.1 λεπτά συμμετοχής σε 15 αγώνες, αποτελεί βαρόμετρο στην επίδοση της ομάδας του.

Βέβαια αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι: «Κάθε χρόνο μαθαίνω όλο και περισσότερα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχω σημαντικό χρόνο συμμετοχής, πράγμα πολύ χρήσιμο, καθώς μέσα από τους αγώνες αποκτάς εμπειρίες», αναφέρει ο Θεσσαλονικιός παίκτης και συνεχίζει: «δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις και κυρίως συγκεντρωμένα. Η ατομική προπόνηση επίσης είναι βασικό στοιχείο στην απόδοσή μου. Μέσα στην χρονιά δεν έχω χρόνο για ατομικές προπονήσεις, αλλά όποτε μπορώ, κυρίως τα Σαββατοκύριακα πηγαίνω για ένα 2ωρο προπόνησης με πολλά σουτ».

Μπορεί η ομάδα του Κρόνου Ευόσμου να μην ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν, αλλά με το πέρασμα των αγωνιστικών κατάφερε να ανακάμψει αγωνιστικά και βαθμολογικά και σίγουρα μέρος της ανόδου οφείλεται και στον ίδιο παρότιι εκείνος πιστεύει πως όλα είναι θέμα ομαδικής προσπάθειας: «Η ομάδα δημιουργήθηκε με υψηλές προσδοκίες, αλλά είχαμε κάποιες ατυχίες που έφεραν πίσω την προετοιμασία. Μέχρι να βρούμε χημεία πέρασε καιρός ωστόσο προσπαθούμε παιχνίδι με παιχνίδι να παίζουμε καλύτερα. Εγώ προσωπικά κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής. Τα στατιστικά είναι θέμα ομαδικής προσπάθειας, αλλά και συνέπειας στις προπονήσεις», τονίζει ο Νίκος Στράντζαλης.

strantzalis

Αν και φοιτητής του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο Νίκος Στράντζαλης δηλώνειι αφοσιωμένος στο μπάσκετ: «Είναι η ζωή μου! Όσο έχω την υγεία μου θα παίζω. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ την απόδοσή μου, από εκεί και μετά το να φτάσεις να παίζεις σε επαγγελματικό επίπεδο θέλει και πολλές θυσίες στη ζωή, αλλά και τύχη. Εγώ θα αγωνίζομαι επειδή αγαπώ το άθλημα».

Επίσης μιλάει και για τις μελλοντικές του βλέψεις και επιθυμίες: «Θέλω να αγωνίζομαι για πολλά χρόνια και να πετυχαίνω τους στόχους των ομάδων που θα βρίσκομαι. Προσωπικά προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς και να εξελίσσω το παιχνίδι μου. Θα ήθελα να φτάσω στο ανώτατο σημείο που μπορώ».

πηγη:www.cobrasports.gr