Νικολαΐδης: «Τα παιδιά “χτίζουν” χαρακτήρες μέσα απ’ τη συμμετοχή τους στη National League 1»

630

Ο προπονητής της ΔΕΚΑ, Ιωσήφ Νικολαΐδης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadioμε την Έλενα Βογιατζή και τον Γιάννη Λαμπίρη. Αναλυτικά είπε:

Για την εικόνα της ομάδας του στο τουρνουά Rising Stars: «Κάναμε τις νίκες, αλλά αυτό δε μας λέει κάτι για την κανονική περίοδο. Υπήρξαν κάποια ματς που κάναμε αρκετά καλές εμφανίσεις, αλλά και ματς που σε κάποια ημίχρονα δε δείξαμε την ανάλογη αφοσίωση και συνέπεια σε αυτά που κάνουμε. Ελπίζουμε για καλύτερη συνέχεια στο μέλλον».

Για το να παραμείνουν τα παιδιά προσγειωμένα ακόμη και μετά το 10/10 στο τουρνουά: «Αυτή είναι η δουλειά ενός προπονητή. Εμείς έχουμε βέβαια και το πρωτάθλημα της National Leaue 1 που πολλά απ’ τα παιδιά συμμετέχουν κι εκεί. Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, μέσα απ’ τις προπονήσεις και τα βίντεο επισημαίνουμε τα λάθη. Προσπαθούμε να τα κρατήσουμε σε εγρήγορση, περισσότερο προσπαθώντας να βελτιώσουμε τις ατομικές τους αδυναμίες. Είναι μια διαδικασία μακροχρόνια, παλεύουμε όλη τη χρονιά για το πώς θα γίνουμε καλύτεροι».

Για τη συμμετοχή των νεαρών παιδιών στη National League 1: «Τα παιδιά παίζουν σε δύσκολες έδρες, με δυνατότερους και πιο έμπειρους αντιπάλους που βάζουν τα κορμιά τους δυνατά απέναντι στους νεαρότερους αθλητές. Μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία, γαλουχούνται κι έτσι δυναμώνει και ο χαρακτήρας τους. Έχουν να διαχειριστούν καταστάσεις και να πάρουν ευθύνες στα χέρια τους».

Για τη δουλειά που γίνεται στη ΔΕΚΑ: «Γίνεται καθημερινή προσπάθεια, πολύ μεγάλη απ’ όλους τους προπονητές. Όχι μόνο απ’ αυτούς των αγωνιστικών τμημάτων, υπάρχουν και από κάτω οι άνθρωποι που δουλεύουν με μικρότερες ηλικίες, με κάποια παιδιά τελείως αρχάρια. Γίνεται σημαντική προσπάθεια απ’ όλους τους προπονητές. Εγώ που βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή στην κορυφή της “πυραμίδας”, γιατί έχω την εφηβική και την ανδρική ομάδα, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω μέσα απ’ την καρδιά μου για όλη την προσπάθεια που κάνουν. Η φιλοσοφία της ομάδας απ’ όταν δημιουργήθηκε ήταν ο μεγαλύτερος “κορμός” της ανδρικής ομάδας ν’ αποτελείται από παιδιά που μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν μέσα απ’ αυτήν».

Για την όλη εξέλιξη του Λευτέρη Λιοτόπουλου: «Η διαδικασία είναι να κάνουμε τα βήματα ένα-ένα και είναι παράδειγμα ως προς τα άλλα παιδιά, να μη βιάζονται και αφού καταφέρουν έναν στόχο να πάνε μετά στον επόμενο, χωρίς να είναι πολύ μεγάλος. Αφού καταφέρουν να κερδίσουν τον μεγάλο τους στόχο, να πάνε στον επόμενο κάνοντας τα βήματα ένα-ένα. Αυτό κάνει ο Λευτέρης αυτήν τη στιγμή. Ό,τι καταφέρει είναι άξιος και πρέπει να παραμείνει το ίδιο ταπεινός».

Για τα ταλέντα στο ελληνικό μπάσκετ: «Πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι υπάρχουν ταλέντα στην Ελλάδα και πάντα θα βγαίνουν παίκτες. Απλώς θέλουν την κατάλληλη καθοδήγηση και κατεύθυνση από εμάς τους προπονητές ώστε να εξελιχθούν και να κάνουν τα βήματα όπως πρέπει».