Νεβίν Ρασίντ: «Ο Ιπποκράτης είναι οικογένεια»

576

Η παίκτρια του Ιπποκράτη Κω, Νεβίν Ρασίντ, μίλησε αποκλειστικά στο northbasket.gr για την ζωή της στην Ελλάδα, για την ομάδα και για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

racid

Το καινούριο απόκτημα του νεοφώτιστου Ιπποκράτη Κω είναι η 22χρονη Νεβίν Ρασίντ. Είναι μέχρι στιγμής μία από τις καλύτερες παίκτριες στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών και σε κάθε εμφάνιση της εντυπωσιάζει.’Εχει πετύχει 209(!) πόντους και 29 κλεψίματα σε 9 αγώνες, κάτι που την καθιστά 1η σκόρερ και «κλέφτρα» του πρωταθλήματος.

Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη:

1.’Εχεις έρθει από μια ξένη χώρα. Πώς σου φαίνεται η Κως και οι άνθρωποι εκεί;

“H Kως είναι ένα πανέμορφο νησί με πολύ φιλικό περιβάλλον. Με έχουν δεχτεί σαν μέλος της οικογένειάς τους .Το αγαπημένο μου πράγμα στο νησί είναι η υποστήριξη που δείχνει ο κοσμός στην ομάδα του Ιπποκράτη. Λατρεύω να κυκλοφορώ με το ποδήλατο μέσα στην πόλη και να με αναγνωρίζουν αμέσως ως παίκτρια της ομάδας”.

2. Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο στο γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα;

“Πιστεύω ότι το επίπεδο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και αυτό που μου αρέσει είναι πως κάθε παιχνίδι είναι μια μάχη. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα”.

3. Υπάρχει κάτι που σε προβληματίζει στον τρόπο παιχνιδιού του Ιπποκράτη; Είσαι ευχαριστημένη;

“Θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά.’Εχουμε ήδη στη μέση του πρωταθλήματος «φτιάξει» όνομα και ας είναι η πρώτη μας φορά στην Α1. Παρ’όλα αυτά ελπίζω να μην επαναπαυτούμε σε όλα όσα έχουμε μέχρι στιγμής καταφέρει. Πρέπει να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι. ‘Ετσι ελπίζω να γίνουμε μέρα με την μέρα όλο και καλύτερες”.

4. Θεωρείσαι μία από τις καλύτερες παίκτριες στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Πως νιώθεις για όλη αυτή την αναγνώριση;

“Κολακέυομαι από όλη την κατάσταση αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να γίνω καλύτερη, και πραγματικά δουλεύω κάθε μέρα για να γίνω όσο καλύτερη μπορώ.’Οσο καταφέρνω να βοηθώ την ομάδα μου θετικά, είμαι χαρούμενη με αυτό”.

5. Ποια είναι για εσένα η καλύτερη συμπαίκτρια στον Ιπποκράτη;

“Η κάθε παίκτρια δίνει κάτι διαφορετικό σε αυτήν την ομάδα. Επομένως δεν μπορώ να διαλέξω κάποια. Είναι όλες εξίσου σημαντικές για την επιτυχία της ομάδας”.

6. Τώρα όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Ιπποκράτης έδειχνε να χάνει τον καλό του εαυτό. Τι πήγε στραβά;

“Νομίζω ότι τα συγχαρητήρια πάνε στον ΠΑΟΚ, έπαιξε καλό μπάσκετ και ήταν η καλύτερη ομάδα σήμερα. Το πρόβλημα μας ήταν πως αφήσαμε εξωτερικούς παράγοντες να μας επηρεάσουν, όπως οι διαιτητές. Αντί να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι μας κάναμε πολλά λάθη. Δεν κατηγορώ κανέναν για την ήττα μας, παρά μόνο τους εαυτούς μας. Ελπίζω αυτό το παιχνίδι να μας γίνει μάθημα για το μέλλον .Ξανά,αυτό αποδεικνύει πως καμιά νίκη δεν είναι δεδομένη .Πρέπει να παλέψεις για να κερδίσεις”.

racid2

                                                                                                                                                                              Σαράντη Γεωργία