Νίκος Παππάς: “Όλα ξεκινάνε από την άμυνα”

552

Η Εθνική Νέων ξεκίνησε με νίκη και ο Νίκος Παππάς έκανε το δικό του παιχνίδι σημειώνοντας 26 πόντους και μαζεύοντας 6 ριμπάουντ στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Σε μια πρεμιέρα στην οποία δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος παίκτη της ελληνικής ομάδας που υστέρησε. Όλα αυτά στην Τσεχία και στην πρεμιέρα, που πολλές φορές κρύβει αρνητικές εκπλήξεις. Αυτή δεν ήταν μία από αυτές πάντως.

«Η πρεμιέρα λέμε και ξέρουμε όλοι ότι μπορεί να είναι δύσκολη. Πάντα υπάρχει άγχος, πάντα θέλεις να κάνεις το καλύτερο δυνατό. Αποβάλλαμε όμως αυτό το άγχος, κάναμε μια καλή αρχή και φτάσαμε σε μια νίκη τελικά εύκολη σε ότι αφορά το τελικό σκορ, απέναντι σε μια ομάδα που είναι καλή, που έχει λύσεις και θεωρείται από τις καλές της διοργάνωσης».

-Σε δηλώσεις τόσο δικές σας, όσο και του προπονητή σας, Κώστα Μίσσα, αυτό που λέγατε όλοι ήταν ότι θέλετε οι νίκες να έρθουν και με καλό μπάσκετ. Κάτι που έγινε με το «καλημέρα».

«Είναι αυτό για το οποίο προσπαθήσαμε. Κατά διαστήματα αποδώσαμε όντως καλό μπάσκετ. Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα… Ξεκινήσαμε δυνατά στην άμυνα, περιορίσαμε τους καλούς παίκτες που είχαν, τα ατού τους που έχουν ευχέρεια στο σκοράρισμα και όλα τα άλλα έγιναν πιο εύκολα».

-Το πρώτο δείγμα ήταν θετικό. Να περιμένουμε και ανάλογη συνέχεια; Μας έχετε συνηθίσει στις διακρίσεις.

«Ήταν μόνο ένα παιχνίδι. Μόνο η αρχή. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η διοργάνωση τώρα αρχίζει. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία, να επιβάλλουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Από εκεί και πέρα κανένας αγώνας δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Κάθε αναμέτρηση είναι διαφορετική. Το επόμενο παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με αυτό απέναντι στην Τσεχία. Θεωρητικά η Ουκρανία είναι δυνατότερη ομάδα. Θέλει προσοχή, αλλά πάμε να νικήσουμε και πάλι. Αυτός είναι ο στόχος μας».

-Πόσο πιο εύκολο είναι για σένα να προσαρμοστείς στους αγώνες, έχοντας κερδίσει φέτος χρόνο συμμετοχής με τον Κολοσσό Ρόδου στο πρωτάθλημα της Α1;

«Σίγουρα σε σχέση με άλλα παιδιά για μένα ήταν πιο εύκολο να προσαρμοστώ από την αρχή στις ανάγκες ενός αγώνα, γιατί έχω τα πατήματα από το χρόνο που μου δόθηκε στον Κολοσσό. Κάποια παιδιά που ήταν σε απραξία, ίσως χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο, αλλά είναι έτοιμα και γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, είμαστε σε καλό δρόμο, όλοι μαζί και θέλουμε να συνεχίσουμε με θετικά αποτελέσματα, γνωρίζοντας τις δυσκολίες μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης»