Νίκη και άνοδος στη Γ’ Εθνική για IBC

1391

Το IBC ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπί με τον Σπάρτακο για τα playoff ανόδου της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ, καθώς επικτάτησε με 76-64 σε ένα αμφίρροπο στο μεγαλύτερο διάστημα αγώνα, πανηγυρίζοντας την 1η θέση και την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ακόμη ένα συγκλονιστικό παιχνίδι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσο βρέθηκαν στο κλειστό του ΕΑΝΚΙ την Παρασκευή το βράδυ, καθώς ο Σπάρτακος δεν ήταν διατεθημένος να αφήσει τις πιθανότητες που είχε για να διεκδικήσει αυτός την άνοδο να πάνε χαμένες.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στις δύο πρώτες περιόδους, με τον Σπάρτακο να εκμεταλλεύεται την αστοχία του αντιπάλου και να διατηρεί ένα ισχνό προβάδισμα που έφτασε στο +4 (33-29) στο φινάλε του ημιχρόνου.

Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου βρήκε τον Σπάρτακο να ανεβάζει, με τρίποντο του Ζήση, τη διαφορά στο +8 (41-33). Κάπου εκεί το IBC αντέδρασε, έσφιξε την άμυνά του και με πίεση στα ¾ του γηπέδου ανάγκασε τον αντίπαλο να υποπέσει σε πολλά λάθη καθώς και σε διαδοχικά φάουλ που έδωσαν γρήγορα το μπόνους των βολών στους τυπικά φιλοξενούμενους. 

Με τέσσερις διαδοχικές βολές του Χαντέλη το ΙΒC έφερε το ματς στα ίσα (43-43), ενώ τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ έδιναν το δικαίωμα για δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Η είσοδος του Ματσάγγα σε εκείνο το σημείο αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς το IBC βρήκε το ρυθμό που έψαχνε στην επίθεση και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρισκόταν ήδη σε θέση ισχύος (47-50). 

Η τέταρτη περίοδος ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με το IBC να χτίζει σταδιακά διαφορά ασφαλείας που έφτασε στο φινάλε στη μέγιστη τιμή της (64-76).

Όλα τα βλέμματα θα είναι πλέον στραμμένα στην εκδίκαση της υπόθεσης των Ιπποτών Κέρκυρας στο ΑΣΕΑΔ, εκεί όπου έχουν προσφύγει οι Κερκυραίοι για να ανατρέψουν την εις βάρος τους τιμωρία και υποβιβασμό, κάτι που τους στέρησε την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 18-14, 14-21, 17-26

Διαιτητές: Ζιώγας-Κληματάς

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (Δ. Θώμος): Τάσσος 6(1), Κόρδας 5(1), Μάστορας , Ζήσης 17(3), Λαμπρόπουλος 14, Κολιγιώτης 6, Κάικας 5(1), Νυφαντής,  Μαυρογιάννης 9(2), Καλλής 2, Κοσμάς, Κούργιας   

IBC (Σ. Βλάχος): Κωστούλας 2, Ματσάγγας 10(1), Κρικώνης 12, Χαντέλης 21, Κακατσίδης, Λύγδας, Πατραμάνης, Μάλλιος 6, Μακρής 5(1), Κρανής 5(1), Τσιρώνης 11(1), Δάσκαλος 4

Πηγή: ioanninabasket.gr