Νέος προπονητής στους Τιτάνες Παλαμά ο Γιώργος Φωτίου

445

Ο Γ.Σ. Τιτάνες Παλαμά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Λαρισαίο προπονητή Γιώργο Φωτίου.

Ο κ. Φωτίου θα αναλάβει τα αγωνιστικά τμήματα των ακαδημιών του συλλόγου, καλύπτοντας το κενό που δημιουργήθηκε με την αποχώρηση του Λευτέρη Χαντζιάρα, τον οποίο ευχαριστούμε για το πολύτιμο έργο του όλα αυτά τα χρόνια, στις ακαδημίες του συλλόγου και στην μπασκετική αναβάθμιση της περιοχής και του εύχεται προσωπική και επαγγελματική επιτυχία ( ανέλαβε το ανδρικό τμήμα του Γ.Σ. Αμπελώνα ).

Λίγα λόγια για τον νέο προπονητή

Ο Γιώργος Φωτίου γεννήθηκε το 1964 στην Λάρισα. Ασχολήθηκε με την καλαθοσφαίριση από την παιδική του ηλικία, σε αγωνιστικά τμήματα. Το πάθος για την καλαθοσφαίριση τον οδήγησε στις πύλες του ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Εκεί κατάφερε να κάνει επιστήμη το πάθος του, αποκτώντας εξειδίκευση ως καθηγητής φυσικής αγωγής στην καλαθοσφαίριση, και αποφοιτώντας με «Άριστα».

Η αγάπη του για το μπάσκετ δεν έσβησε ποτέ, με αποτέλεσμα για χρόνια να προπονεί παιδικά και εφηβικά τμήματα στον Γ.Σ. Περιστερίου, ενώ οργάνωσε και μια σειρά μπασκετικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ για την ομάδα των δυτικών προαστίων της Αθήνας. Γι’ αυτό και οι υπεύθυνοι του ΓΣ Περιστερίου του εμπιστεύθηκαν στην συνέχεια την δημιουργία της θυγατρικής ομάδας Αστέρας Περιστερίου, την δημιουργία της οποίας κατηύθυνε από την πρώτη μέρα.

Έχει αναλάβει τα τμήματα ανδρών σε Άφοβο και Αγία Παρασκευή, ενώ έχει αναλάβει και το τμήμα γυναικών της ομάδας Αργώ, δημιουργώντας έτσι μια πλήρη αντίληψη της προπονητικής της καλαθοσφαίρισης.

Μετά από δεκαετίες πορείας σε ομάδες της Αθήνας, αποφάσισε να γυρίσει στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε και να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και το πάθος του. Ανέλαβε το τμήμα ανδρών του ΓΣ Νίκαιας, Νίκαια 2012 και Μύτικα Λάρισας και είχε καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία των ακαδημιών του Μύτικα Λάρισας και του Φοίβου, όπου ανέλαβε στο τέλος της σεζόν και το αντρικό τμήμα σε μια δύσκολη –αλλά επιτυχημένη- επιχείρηση παραμονής στην κατηγορία. Στις ομάδες τις οποίες εργάστηκε ως προπονητής στην Λάρισα, είχε επιπλέον συντονιστικό και καθοδηγητικό ρόλο, παρέχοντας μεθοδολογία και τεχνογνωσία για όλα τα τμήματα των ομάδων αυτών.

Ως προπονητής έχει χτίσει της βάσεις του με επιστημονικό τρόπο, παιδαγωγική προσέγγιση σε κάθε παίχτη ξεχωριστά, ενώ προσπαθεί πάντα να εμπνέει και να υποστηρίζει τους παίχτες του , ώστε να αγαπήσουν βαθιά την καλαθοσφαίριση. Άλλωστε, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη παιχτών με διακεκριμένη πορεία στο ελληνικό και διεθνές μπασκετικό στερέωμα όπως Μανώλης Παπαμακάριος, ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο Βαγγέλης Μάτζαρης και άλλοι.

Κάθε του κίνηση είναι προσεκτικά επιλεγμένη και διαλεγμένη με βάση την ποιότητα, το βάθος και τους στόχους κάθε συνεργασίας. Έτσι έρχεται στους Τιτάνες Παλαμά όχι μόνο για να προπονήσει νέα παιδιά, αλλά με στόχο να βάλει το δικό του λιθαράκι στην ανάπτυξη της μπασκετικής οικογένειας στην πόλη του Παλαμά.

Ο σύλλογος τον καλωσορίζει στην μπασκετική οικογένεια των Τιτάνων και στον Παλαμά.

Ας χτιστεί μια όμορφη και πραγματική ομάδα.

⚠️ Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η έναρξη των εγγράφων των ακαδημιών, το πρόγραμμα των τμημάτων και όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.