Μόνο ο ΠΑΟΚ έφερε νίκη στα ματς της εβδομάδας σε BCL και EuroCup

260

Πηγή: Fundamentals

Το Περιστέρι ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από την Τενερίφη, ο Προμηθέας δεν τα κατάφερε στη Μπρέσια και η ΑΕΚ γνώρισε κακή ήττα στο Βέλγιο από την τελευταία του ομίλου, Antwerp, με τον ΠΑΟΚ να είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που φέρνει νίκη σε αυτή την εβδομάδα για το Champions League και το EuroCup, κερδίζοντας εκτός έδρας τη Neptunas. Αναλυτικά:

• Π.Α.Ο.Κ – Neptunas Klaipeda: 80-86

Με φόρα από τη νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη, ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Klaipeda της Λιθουανίας με 80-86 επί της τοπικής Neptunas.
Ο “δικέφαλος του βορρά” έτρεξε επιμέρους 16-26 στην τελευταία περίοδο και με ένα μεγάλο κόψιμο από τον Shorter σε άμυνα αιφνιδιασμού τρεις εναντίον ενός, έφτασε δίκαια στην 4η νίκη του στον όμιλο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για ακόμη μια φορά ο Adam Smith με 18 πόντους, ενώ 14 είχε ο Aaron Best. Η Neptunas με κορυφαίο τον Gailius με 16 πόντους είχε μεγαλύτερο δείκτη στο Ranking (90-89), όμως η αστοχία τής κόστισε τη νίκη (42.9% εντός παιδιάς).
Ο ΠΑΟΚ πλέον με ρεκόρ 4-6 βρίσκεται προσωρινά στην 4η θέση του ομίλου με τις Szombathely και Saragoza, που μετράνε 5 νίκες αμφότερες, να συγκρούονται αύριο στην Ουγγαρία. Οι ελπίδες για πρόκριση αναζωπυρώνονται και θα πρέπει οι Θεσσαλονικείς να τις κυνηγήσουν μέχρι τέλους.
Επόμενο ματς στην Πυλαία με αντίπαλο τη 2η του ομίλου, Dijon.

• Germani Brescia Leonessa – Προμηθέας Πάτρας: 63-57

Ο Προμηθέας γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα του Top-16 του EuroCup.
Οι Πατρινοί είχαν το προβάδισμα του αγώνα 6 λεπτά πριν το τέλος και μάλιστα με 6 πόντους, όμως με ένα επιμέρους 20-5 η Brescia κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς και να πάρει τη νίκη με 63-57. Κορυφαίος του ματς ο Awudu Abass με 19 πόντους, 6 rebounds, 3 assists και 2 κοψίματα, ενώ ο Luca Vitali σταμάτησε στους 14 με 4/6 τρίποντα. Μάντζαρης και Fieler με 12 έκαστος και Lypovyy με 11 οι κορυφαίοι για την ομάδα του Μάκη Γιατρά, με τον Octavius Ellis να έχει 9 με 11 rebounds.
Ο Προμηθεύς είχε 11/20 βολές και 14 λάθη, με μερικά εξ αυτών να έρχονται σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, βάζοντας έτσι μόνος του εμπόδια στην υπόθεση νίκη, παρά το γεγονός, πως επικράτησε στον τομέα του Ranking (56-65).
Επόμενος αγώνα στην Πάτρα με την γερμανική Oldenburg.

• Περιστέρι WinMasters – Iberostar Tenerife: 54-80

Δεν μπόρεσε να προβάλλει κάποια αντίσταση το Περιστέρι απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου, Tenerife.
Οι Ισπανοί πήραν από νωρίς τα ηνία στο σκορ (15-26 η πρώτη περίοδος) και διατήρησαν διψήφιες διαφορές μέχρι το τέλος παρά τις προσπάθειες των “πριγκίπων”, οι οποίοι με παραμένουν 4οι στον όμιλο με ρεκόρ 6-4 και σε απόσταση δυο νικών από την 5η Bamberg.
Κορυφαίος του ματς ο πολύπειρος Marcelinho Huertas με 11 πόντους και 10 assists, ενώ από τους γηπεδούχους μόνος διψήφιος ήταν ο Γάιος Σκορδίλης με 10 πόντους.
Το 54-80 αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικής των δυο ομάδων, με αυτή του Txus Vidorreta να αποτελεί ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.
Επόμενο ματς για το Περιστέρι στο Novgorod της Ρωσίας με αντίπαλο τη Nizhny.

• Telenet Giants Antwerp – Α.Ε.Κ: 73-61

Με 14 πόντους από τον Rupnik και 12 από τον Donkor, η Antwerp έκανε τη 2η νίκη της στον όμιλο και έριξε από την κορυφή την ασόβαρη και μεθυσμένη από τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού, ΑΕΚ.
Οι Βέλγοι είχαν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και ουδέποτε το έχασαν, αφού η “Ένωσις” τα “έσπασε” (32.3% FG) και δεν έβγαλε καθόλου ενέργεια. Χαρακτηριστικά, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε 12/24 βολές, 10 λιγότερα rebounds και 15 λάθη για 10 assists. Διασώθηκε ο Langford με 19 πόντους, 4 rebounds και 5 assists, ενώ 13 είχε ο Ray.
Επόμενο ματς για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Bandirma.

Πηγή: Fundamentals