Μόνο η Real το 2-0 στη δεύτερη αγωνιστική των Playoffs. Διπλό για την Barca.

536

Πηγή: Fundamentals

Χωρίς να συναντήσει δυσκολίες, η Real του Pablo Lasso επιβλήθηκε πλήρως του άνευρου και φοβισμένου Παναθηναϊκού, επικρατώντας σε κάθε στατιστική κατηγορία με σχετική άνεση. Διπλό κρατούσε στο μανίκι του και ο Svetislav Pesic στην Πόλη, κάνοντας το κόλπο-γκρόσο απέναντι στην Efes και βάζοντας φωτιά σε όλες τις προβλέψεις.

“Έγραψε” στην ψυχοσύνθεση του ΠΑΟ η άδικη ήττα της Τετάρτης

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Οι πράσινοι κατέβηκαν με σκυμμένο κεφάλι στο Wizink Center σήμερα και μοιραία ηττήθηκε με το άνετο 78-63 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Real Madrid. Οι γηπεδούχοι σούταραν με εξαιρετικά ποσοστά από κάθε σημείο του γηπέδου (17/31 δίποντα και 13/27 τρίποντα) εκτός από τη γραμμή των προσωπικών (5/13). Είχε 13 κλεψίματα και 5 τάπες (πόσο θα το ζήλευε ο Pitino) και εκμεταλλεύτηκε πλήρως τη μέτρια ικανότητα στην πάσα του παικτών του ΠΑΟ, μπαίνοντας σφήνα σε κάθε passing lane και βγάζοντας πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Jeffery Taylor είχε και σήμερα 3/3 από την περίμετρο, “απογοητεύοντας” τον Rick Pitino και το staff του, ενώ ο Facundo Campazzo έκανε ξεκάθαρο outperformance στον Νικ Καλάθη στο matchup που είχαμε κυκλώσει ως το βαρόμετρο στη σειρά. Ο Αργεντινός PG είχε 13 πόντους με 3/5 τρίποντα (είπαμε και την Τετάρτη, δεν θα έχει 0/6, όπως στο πρώτο ματς, και πάλι), 7 rebounds, 9 assists και 5 κλεψίματα, φτάνοντας τους 26 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Η δύναμη και η αποφασιστικότητα, με την οποία μπαίνει σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα ανάμεσα στα θηρία, είναι απλά εντυπωσιακή. It’s not the size of the dog in the fight.
Από τον Παναθηναϊκό μόνο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο διασώθηκε για το πάθος που έδειξε και κατά διαστήματα ο James Gist. Ο Matt Lojeski δεν έκανε και πάλι αυτά που έπρεπε, έβαλε όμως 7 πόντους κι εδώ έχοντας ως γνώμονα το αρχαίο ρητό των προγόνων μας “Ουδέν κακό αμιγές καλού”, σκέφτομαι, αν μπορεί ο Βέλγος να βρήκε έστω και λίγο ρυθμό, προκειμένου να δώσει ένα, δυο καλά σουτ, που πιθανώς να φανούν χρυσός, στο/α παιχνίδι/α του ΟΑΚΑ. Πρώτος σκόρερ των πρασίνων ο DeShaun Thomas με 12 πόντους.
Μου προκαλεί αρνητική εντύπωση το attitude της ομάδας του Pitino. Ναι δεν είναι μάγος και σίγουρα δεν μπορείς να επηρεάσεις με τον ίδιο τρόπο το μυαλό ενός 18χρονου και ενός μπαρουτοκαπνισμένου 35άρη. Όμως δεν υπήρχε η “πολεμική” διάθεση και η “ματιά της τίγρης” στο βλέμμα των παικτών του. Ας ελπίσουμε να το δούμε στην Αθήνα την Μεγάλη Τρίτη. Θα είναι πολύ άδικο για τον Παναθηναϊκό, αν βγει εκτός στα τρία κιόλας παιχνίδια.

Του την “έσπασε” η “αλεπού”

Break στο δεύτερο ματς της σειράς επιφύλασσε σήμερα στο Sinan Erdem Dome η Barcelona της “αλεπούς”, που ονομάζεται Svetislav Pesic. Με κορυφαίο τον Adam Hanga (17 πόντοι με 3/5 τρίποντα, 4 rebounds και 3 assists) και τους Tomic και Heurtel διψήφιους με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, οι Καταλανοί κατάφεραν σε ένα ματς, που κρίθηκε στην τελευταία κατοχή, να “κλέψουν” το ροζ φύλλο (72-74) και να αποκτήσουν την ευκαιρία να τελειώσουν τη σειρά στο Palau Blaugrana την επόμενη εβδομάδα. Οι φιλοξενούμενοι σούταραν ελαφρώς καλύτερα (10/23 τρίποντα, πολύ καλός αριθμός), με τα υπόλοιπα στατιστικά να είναι ισορροπημένα και τους γηπεδούχους να επικρατούν οριακά στο συνολικό PIR (81-80). Κορυφαίοι της ομάδας του Ergin Ataman οι Shane Larkin (18 πόντοι), Vasilije Micic (15), Krunoslav Simon (14) και Adrien Moerman (11).
Τη Μεγάλη Τετάρτη θα διεξαχθεί το τρίτο ματς της σειράς και πρώτο στη Βαρκελώνη, με τους προληπτικούς να ξεκινάνε τα σενάρια, ενθυμούμενοι το γεγονός πως, τη Euroleague με το νέο της Format κατέκτησαν οι ομάδες που τερμάτισαν στην 5η θέση στην κανονική περίοδο. Το ακούτε κι εσείς να έρχεται…;

Πηγή: Fundamentals