Μυθικός Ντόρσεϊ, έστειλε στο Final Four το Oregon!

1186

Το έκανε πάλι το θαύμα του ο Τάιλερ Ντόρσεϊ! Ο διεθνής γκαρντ επιβεβαίωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι ότι βρίσκεται σε δαιμονισμένη κατάσταση, “έσπασε” το φράγμα των 20 πόντων για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι και οδήγησε το Oregon στη νίκη με 74-60 επί του (Νο1 της κατάταξης) Kansas στον Τελικό της Midwest Division και παράλληλα στο Final Four του NCAA!

Αυτή είναι η πρώτη πρόκριση του Oregon σε Final Four έπειτα από 78 χρόνια (!), με τους “Ducks” να συνεχίζουν να τρελαίνουν κόσμο!

Ο Ντόρσεϊ ήταν για ακόμα μία φορά ο ηγέτης του Oregon, τελειώνοντας τον αγώνα με 27 πόντους με 3/3 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 35 λεπτά συμμετοχής! Από κοντά και ο Ντίλον Μπρουκς με 17 πόντους, με τον Ντίλαν Ένις να προσθέτει 12 πόντους και τον Τζόρνταν Μπελ 11 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 κοψίματα!

Για το Kansas, ο Φρανκ Μέισον ΙΙΙ είχε 21 πόντους, ενώ ο – κατά πολλούς φαβορί ακόμα και για το Νο1 του φετινού ντραφτ – Τζος Τζάκσον έμεινε στους 10 πόντους με 3/8 σουτ, 4/6 βολές, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 λάθη.

Στα του αγώνα, το Oregon μπήκε αποφασισμένο στο παρκέ, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά αγωνιζόταν εκτός έδρας, αφού το γήπεδο που διεξήχθη ο αγώνας απείχε μόλις 40 λεπτά με το αμάξι από το Κολέγιο του Kansas! Οι “Ducks” ξέφυγαν με 12-5 στην αρχή, πριν “μαζέψει” άμεσα το παιχνίδι το Kansas ισοφαρίζοντας σε 19-19. Το γεγονός αυτό δεν επηρέασε όμως το Oregon, που ξέφυγε εκ νέου με 36-28 λίγο αργότερα, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο προηγούμενο με 44-33 χάρη σε δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ντόρσεϊ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι “Ducks” συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, ανεβάζοντας κάποια στιγμή την διαφορά στους 18 πόντους (55-37). Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση του Kansas, που με αντεπίθεση διαρκείας μείωσε σε 66-60 περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ένα τρίποντο του Ντόρσεϊ όμως και ένα λέι-απ του Μπελ λίγο αργότερα έκαναν το σκορ 71-60 για το Oregon, το οποίο “καθάρισε” το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο, φτάνοντας τελικά σε μία θριαμβευτική νίκη, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στο Final-Four του NCAA!

Πηγή: sport24.gr