Μπουσβάρος: Να ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ σε κάθε παιχνίδι

506

Ο Ήφαιστος είναι από τις ομάδες που τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ τερματίζει πάντα μέσα στη πρώτη πεντάδα. Με ένα κατά βάση παρόμοιο ρόστερ εδώ και αρκετές σεζόν αλλά και ένα προπονητή για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο πάγκο, προσπαθεί και φέτος να πραγματοποιήσει μία ανάλογη πορεία.

Ο κόουτς της ομάδας Δημήτρης Μπουσβάρος, μίλησε στο «Northbasket» για την έως τώρα πορεία του συλλόγου του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αν αναλογιστούμε το πώς ξεκίνησε η σεζόν με την παραλίγο διάλυση της ομάδας, πιστεύω ότι τα έχουμε πάει αρκετά καλά και είμαστε εκεί που περιμέναμε. Ίσως θα έπρεπε να είχαμε αποφύγει τις εντός έδρας ήττες από τον ΒΑΟ και τη Μακαμπή για να ήμασταν πιο κοντά στη πρώτη δυάδα της βαθμολογίας».

Συνέχισε λέγοντας: «Η ομάδα έχει καλό υλικό και παίκτες που παίζουν μεταξύ τους για αρκετά χρόνια. Έχουμε ένα ισχυρό σύνολο όμως για να μπορέσουμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω χρειάζονται περισσότερα πράγματα όπως πιο πολλές προπονήσεις και μεγαλύτερη παρουσία παικτών σε αυτές. Αυτό όμως είναι ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες της κατηγορίας και που δυσκολεύει τρομερά το έργο του προπονητή αφού δεν μπορεί να δουλέψει όπως θα ήθελε».

Για το επόμενο ματς με την ΧΑΝΘ ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε: «Ξέρουμε ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η ΧΑΝΘ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της Α’ ΕΚΑΣΘ οπότε ξέρουμε καλά ότι δεν είμαστε το φαβορί. Εμείς θα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας χωρίς άγχος και να καταφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Όσον αφορά το στόχο του Ήφαιστου: «Στόχος μας είναι πραγματοποιήσουμε μία καλή πορεία και σε κάθε παιχνίδι να ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ. Η ομάδα μας παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια τερματίζει μέσα στη πρώτη τετράδα και αυτό θα διεκδικήσουμε να κάνουμε και φέτος. Εμείς και ο ΒΑΟ κυνηγάμε τη Μακαμπή για τη δεύτερη θέση και παρόλο που το έργο μας είναι δύσκολο θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους μήπως και πετύχουμε την έκπληξη».

Στη συνέχεια ο Μπουσβάρος μίλησε για τους τομείς που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα του: «Στο τομέα της φυσικής κατάστασης θα πρέπει να δουλέψουμε κυρίως. Ακολουθεί μία δύσκολη συνέχεια και θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι. Από εκεί και πέρα είναι σίγουρο ότι χρειαζόμαστε δουλειά και στην αμυντική λειτουργία. Γενικά πιστεύω ότι αυτή η διακοπή θα μας βοηθήσει γιατί στις πρώτες έντεκα αγωνιστικές ταλαιπωρηθήκαμε πολύ από τραυματισμούς που οφείλονταν στην όχι και τόσο καλή προετοιμασία που έγινε το καλοκαίρι».

Ο έμπειρος τεχνικός που έχει δουλέψει ακόμα σε ΠΚ Νεάπολης, Μαντουλίδη και Αχιλλέα Τριανδρίας, αναφέρθηκε στο επίπεδο του πρωταθλήματος: «Το επίπεδο δεν είναι κακό βάση των συνθηκών που υπάρχουν στο μπάσκετ αυτή την εποχή. Όλα τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα κάτι που οφείλεται στο ότι υπάρχουν καλές ομάδες που πάνω κάτω βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Το πρωτάθλημα όμως είναι μακρύ και πολλοί σύλλογοι μπορεί να μην έχουν κίνητρο από εδώ και πέρα. Οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν θα είναι αυτές που θα έχουν διάρκεια».

 

Γιώργος Κυπραίος