Μπορεί ο αθλητικός εγωισμός να κερδίσει την αγωνιστική ανωτερότητα;

231

Σήμερα το απόγευμα στις 19.30 στο Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων αναμένεται να διεξαχθεί ένα παιχνίδι ανάμεσα στους γηπεδούχους Αμπελόκηπους Μενεμένης και την υπολογίσιμη ομάδα της Δόξας Δρυμού.

Το ενδιαφέρον λοιπόν σε αυτή την αναμέτρηση είναι να παρακολουθήσουμε εάν οι ουραγοί της βαθμολογίας γηπεδούχοι θα βγάλουν την αντίδραση άρα κατ’επέκταση και τον αθλητικό εγωισμό που απαιτείται για να αποδείξουν σε όλους μα πάνω από όλα στους ίδιους τους τους εαυτούς ότι η μέχρι τώρα βαθμολογική τους θέση και αγωνιστική τους εικόνα αποτελούν μεν κριτήριο λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, σε κάθε περίπτωση όμως δε λένε και όλη την αλήθεια, αφού τις τελευταίες εβδομάδες οι παίκτες του Χρήστου Μαλτέζου μπορεί να μην κατάφεραν να απαλλαγούν από αυτό το ενοχλητικό μηδέν στις νίκες, ωστόσο όμως έχουν βελτιώσει την απόδοση τους κι αυτό αν μη τι άλλο είναι από μόνο του ένα ενθαρρυντικό στοιχείο.

Από την άλλη η ομάδα της Δόξας Δρυμού από τη δική της πλευρά αριθμεί 10 νίκες σε 13 παιχνίδια βρίσκεται στην τέταρτη θέση κι οπωσδήποτε δε θα ήθελε να χαλάσει αυτήν την κολακευτική εικόνα που έχει διαμορφώσει σε αγωνιστικό επίπεδο αποτελώντας έτσι το πρώτο θύμα της ομάδας των Αμπελοκήπων.

Όπως λοιπόν γίνεται εύκολα αντιληπτό αμφότερες οι δύο ομάδες έχουν τα δικά τους προσωπικά κίνητρα για να παλέψουν στο σημερινό παιχνίδι. Αυτό που μένει να δούμε είναι το ποιος από τους δύο το θέλει πιο πολύ όχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καθρέφτης των πάντων είναι το παρκέ.

Κατά την κρίση μου οι πληγωμένοι του βαθμολογικού πίνακα Αμπελόκηποι-Μενεμένης θα κάνουν έναν σαφέστατα καλύτερο δεύτερο γύρο ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος κι αυτό γιατί μοιραία είτε το θέλουν είτε όχι θα τεθεί κι ένα ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας, μια πρόκληση αν θέλετε στην οποία όλοι οι αθλητές θα κληθούν να απαντήσουν καταφατικά. Το αν τελικά θα το πράξουν θα το δείξει καλύτερα από όλους ο χρόνος στο άμεσο μέλλον