Μπαξεβάνης: Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν

429

Στον Ερμή Λαγκαδά βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να κρατάνε τη τύχη στα χέρια τους όσον αφορά τη μάχη της παραμονής. Με τη νίκη τους επί της ΑΕΚ Άργους το περασμένο Σάββατο αποσπάστηκαν δύο βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, κάτι που σημαίνει ότι μία μόλις νίκη στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν μπορεί να τους αρκεί για να τους διατηρήσει στη κατηγορία.

Η ψυχολογία στο στρατόπεδο των πράσινων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, αφού η ομάδα προέρχεται από μία πολύ καλή εμφάνιση επί της ΑΕΚ Άργους. Γι’ αυτό το αποτέλεσμα αναφέρθηκε στο «Northbasket» ο προπονητής του Ερμή, Αντώνης Μπαξεβάνης: «Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο επιβαλλόταν να κερδίσουμε. Αν εξαιρέσουμε το δεύτερο δεκάλεπτο όπου ήμασταν εκτός ρυθμού, σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια πραγματοποιήσαμε μία αρκετά καλή εμφάνιση και γενικά δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Όλα εξελίχθηκαν βάση σχεδιασμού γι’ αυτό και φτάσαμε σχετικά εύκολα στην επικράτηση».

Στο σύλλογο του Λαγκαδά από τη Δευτέρα έχουν επικεντρωθεί στο ματς που ακολουθεί με τους Ικάρους Σερρών. Η προετοιμασία συνεχίζεται με μία απουσία και συγκεκριμένα αυτή του Θόδωρου Ονάσογλου. Ο 25χρονος γκαρντ τη προηγούμενη εβδομάδα έπαθε εξάρθρωση δακτύλου στο αριστερό του χέρι και χρειάζεται για 15 ημέρες να μην έρθει σε επαφή με μπάλα. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες να αγωνιστεί είναι αισθητά μειωμένες εκτός αν αλλάξει κάτι τη τελευταία στιγμή. Αντιθέτως ο Σάββας Ηλιάδης ο οποίος απουσίαζε από τις υποχρεώσεις της ομάδας το τελευταίο εικοσαήμερο λόγω κάκωσης στα πλευρά, από την αρχή της εβδομάδας προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς και υπολογίζεται κανονικά από τη τεχνική ηγεσία.

Για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Ικάρους Σερρών, ο κόουτς Μπαξεβάνης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο κρύβει αρκετές δυσκολίες. Οι αντίπαλοι μας το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τη κατάκτηση της τρίτης θέσης. Εμείς αυτές τις ημέρες θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν».

 

Γιώργος Κυπραίος