Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός απόψε στις 21:30, για την 2η αγωνιστική της Euroleague.

434
Πρώτη εκτός έδρας αποστολή στη φετινή Euroleague για τον Παναθηναϊκό που φιλοξενείται στο Audi Dome, από την Bayern Munich.
Οι Γερμανοί στο προηγούμενο παιχνίδι γνώρισαν βαριά εντός έδρας ήττα από την Anadolu Efes με 71-90 και θέλουν σήμερα να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο, που θα δώσει επιπλέον κίνητρο στον κόσμο τους, αλλά και στους ίδιους.
Περιμένω να δω καλύτερη άμυνα από τον Παναθηναϊκό και λιγότερους πόντους εντός του ζωγραφιστού από τον αντίπαλο, σε σύγκριση με το ματς με τη Maccabi. Την περασμένη Πέμπτη, σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, οι πράσινοι δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα στην περιφερειακή άμυνα και συγκεκριμένα από τον Wilbekin που ακύρωσε κάθε αμυντικό πλάνο του Xavi Pascual. O πρώην παίκτης της Α.Ε.Κ. διάβαζε τα mismatches και τρυπούσε όποτε ήθελε την άμυνα των γηπεδούχων, ξεριζώνοντας την καρδιά της ρακέτας και δίνοντας απλόχερα την ευκαιρία στους δυναμικούς ψηλούς της ομάδας του (Tyus, O’Bryant και Black) για σκορ και κυρίως επιθετικά rebounds.
Σήμερα, η ομάδα του Radonjic δεν διαθέτει έναν τέτοιο παίκτη, οπότε περιμένουμε τον Παναθηναϊκό να αμυνθεί περισσότερο σε μπάσκετ συνεργασίας, το οποίο πιθανότατα θα πηγάζει από τους δυο πολύ ικανούς Pick n’ Roll PGs της Bayern, τους Jovic και Koponen. O Booker επίσης θέλει προσοχή, καθώς το πρόσωπο-πλάτη παιχνίδι του πολλές φορές είναι δυσανάγνωστο, ενώ ο SG/SF ,Nihad Dedovic, έρχεται από πολύ καλό παιχνίδι στην πρεμιέρα. O Barthel είναι ένας ψηλός επίσης με δύναμη και επιθετικό ρεπερτόριο και αν κάνει σήμερα το ντεμπούτο του ο Derrick Williams, η front line του Παναθηναϊκού θα έχει και πάλι πολλή δουλειά, τόσο στον τομέα των rebounds, όσο και στην προστασία του ζωγραφιστού.
Η Bayern έδειξε στο ματς με την Efes πως είναι ομάδα με κενά και αδυναμίες στην άμυνα. Ευκαιρία για τον μετρ του είδους, Νικ Καλάθη, να μοιράσει και πάλι με το… κιλό τις τελικές του πάσες και να διεισδύσει περισσότερο προς τα μέσα. Επίσης περιμένω ένα καλό παιχνίδι με περισσότερες μπάλες για τον Παπαπέτρου στο post και σε περισσότερα κοψίματα, στην πλάτη της άμυνας.
Το παιχνίδι στις 21:30.
Devotion!
#Fundamentals