Μούτσιος : “Ομάδα που να πρωταγωνιστεί με έμφαση στο ντόπιο στοιχείο”

558

Μετά τον εθελούσιο υποβιβασμό από την Α2 στη Γ’ Εθνική Κατηγορία και τις μαζικές αποχωρήσεις, ο Αίολος Αστακού γυρίζει για τα καλά σελίδα και ο Αποστόλης Πανταζής έδωσε το χρίσμα στον Ηλία Μούτσιο. Πώς οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση;

Οι διοικούντες την ομάδα έψαχναν για έναν νέο, φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο προπονητή, με τον Μούτσιο να τους εμπνέει με το… άστρο του. Παρότι μικρός σε ηλικία για κόουτς, έχει δείξει ήδη σημαντικά δείγματα γραφής και με όπλα το πάθος, την προσήλωση στο στόχο και την εργατικότητά του, θα επιχειρήσει να βάλει γερές για τον Αίολο της νέας εποχής, όντας απίστευτα “διψασμένος” και αποφασισμένος να πετύχει σε όλους τους τομείς.

Το Basketblog επικοινώνησε με τον ταλαντούχο τεχνικό, ο οποίος μας παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη αφότου ανέλαβε τα ηνία και σίγουρα είχε ενδιαφέροντα πράγματα να πει…

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Για τους λόγους που τον έφεραν στον Αίολο Αστακού: “Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Αιόλου, μίας εκ των πιο πετυχημένων ομάδων των τελευταίων χρόνων, αποτελεί παράσημο στο βιογραφικό κάθε επαγγελματία προπονητή! Με τον πρόεδρο από το πρώτο κιόλας ραντεβού διαπιστώσαμε ότι έχουμε κοινή φιλοσοφία, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά για το μπάσκετ τους αθλητές και το χτίσιμο μιας ομάδας που να πρωταγωνιστεί και να αξιοποιεί το ντόπιο στοιχείο”.

Για τη διοίκηση της ομάδας: “Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Πανταζή, αλλά και ολόκληρο το συμβούλιο για την απόλυτη εμπιστοσύνη που έδειξαν στον πρόσωπό μου από τη πρώτη στιγμή”.

Για τη νέα ομάδα που χτίζεται: “Στόχος της δημιουργίας αυτού του νέου συνόλου θα είναι το αρμονικό πάντρεμα των ντόπιων αθλητών με αθλητές με πλούσιο ταλέντο και εμπειρία έτσι ώστε να χτίσουμε μια ομάδα που θα συγκαταλέγεται στις καλύτερες όπου και να παίζει. Οι συνθήκες για κάθε αθλητή και προπονητή είναι ιδανικές και άκρως επαγγελματικές”.

Για την πόλη του Αστακού και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα: “Η πόλη του Αστακού από τις πρώτες εντυπώσεις δείχνει εμπράκτως ότι ζει και αναπνέει για την ομάδα και το μπάσκετ! Καταφέραμε χάρη στη φερεγγυότητα και το μεγάλο όνομα του σωματείου να φέρουμε ήδη στον αστακό μεταγραφές αθλητών με εμπειρίες και παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες και σίγουρα θα κάνουμε τα πάντα να δυναμώσουμε την ομάδα ακόμη περισσότερο για ένα δύσκολο και πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”.

Πηγή: basketblog.gr