«Μου ζήτησαν 500 ευρώ ώστε να εξαγοράσω την ελευθέρας μου»

2564

Μόνο ρόδινα δεν είναι όλα στο Ελληνικό μπάσκετ, και δε στις μικρότερες κατηγορίες, με τις ομάδες να προσπαθούν να αποκομίσουν έσοδα με οποιοδήποτε τρόπο.

Στην περίπτωση που ακολουθεί, ο αθλητής της Καλαμάτας BC, και πριν του Μάκαρου Άμφισσας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, καταγγέλλει μέσω του basketa.gr ότι του ζητήθηκε να καταβάλει 500 ευρώ για να πάρει την ελευθερία του, μην έχοντας υπογράψει ποτέ επίσημο έγγραφο συνεργασίας.

Ο αθλητής παραθέτει τα έγγραφα που έλαβε από τον σύλλογο, ενώ δηλώνει ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον πρόεδρο της ομάδας,  Νίκο Πρασσά, όσο και με τον  Δημήτρη Ψιμούλη (μέλος ΔΣ) όσο και τους προπονητές και τους συμπαίκτες του:

«Όπως βλέπετε στο έγγραφο που υπογράφηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2015, όταν και μετεγράφηκα στον Μάκαρο Άμφισσας ως ελεύθερος, η ομάδα μου έδινε τη δυνατότητα να αποχωρήσω από αυτήν στο τέλος της σεζόν 2015-16, χωρίς να έχει καμία απαίτηση από εμένα. Το έγγραφο αυτό είχε υπογραφεί, επειδή τον Μάρτιο του 2016 θα κατατασσόμουν στο στρατό και η διοίκηση με διαβεβαίωσε πως δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Στη συνέχεια, όμως, δεν πήρα στα χέρια μου ποτέ αυτό το χαρτί, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πάρω και το δελτίο μου. Ως εκ τούτου, τη σεζόν 2016-17 αγωνίστηκα ξανά στον Μάκαρο. Δεν τελείωσαν, όμως, εκεί όλα, αφού τη στιγμή που αποφάσισα να μετακομίσω στην Καλαμάτα, προκειμένου να αγωνιστώ με την Kalamata BC, ο ταμίας του Μάκαρου μου ζήτησε να καταβάλω το ποσό των 500 ευρώ, ώστε να εξαγοράσω την ελευθέρας μου.
Θα ήθελα να τονίσω στο σημείο αυτό, ότι ποτέ στα δύο χρόνια συνεργασίας μου με τον Μάκαρο, δεν υπέγραψα οποιοδήποτε έγγραφο. Όσες φορές συμφώνησα με τη διοίκηση και κυρίως με τον ταμία της, μιας και πρέπει να επισημάνω πως ο πρόεδρος Νίκος Πρασσάς με αντιμετώπισε με εξαιρετική συμπεριφορά, ήταν σε προφορικό επίπεδο.
Παρά το γεγονός αυτό, όμως, δέχθηκα να καταβάλω το ποσό των 500 ευρώ και για να φτάσω σε αυτό, αναγκάστηκα να δανειστώ χρήματα από φίλους μου. Ο ταμίας επέμενε στα 500 ευρώ, ενώ εγώ του ανέφερα πως είχα άμεσα διαθέσιμα 300 ευρώ. Στο τέλος, ένα νεοεισελθόν μέλος στο ΔΣ, εισέπραξε αυτό το ποσό, με ολόκληρο το Συμβούλιο να συμφωνεί στο να εισπράξει η ομάδα αυτά τα 500 ευρώ, πλην του προέδρου κύριου Πρασσά και του επίσης νεοεισελθόντα στο ΔΣ, Δημήτρη Ψιμούλη.
Φυσικά με τους δύο τελευταίους κυρίους δεν έχω κάτι να χωρίσω, όπως με τον προπονητή και τους συμπαίκτες που είχα στον Μάκαρο, που επίσης μου συμπεριφέρθηκαν υποδειγματικά, στο διάστημα της συνεργασίας μας.
Ευχαριστώ για όλα, επομένως, τόσο τον Νίκο Πρασσά και τον Δημήτρη Ψιμούλη όσο το τεχνικό επιτελείο και τους συμπαίκτες μου. Ο λόγος που θέλησα να δημοσιοποιηθεί αυτή η ιστορία, ήταν η επιθυμία μου να μη βρεθεί ποτέ άλλος παίκτης, στη θέση που βρέθηκα εγώ».
πηγή: basketa.gr