Μοσχοπούλου: «Στόχος μας η άνοδος»

472

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο 2ο Όμιλο του Πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών έχει η Νίκη Λευκάδας, η οποία φέτος έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη. Από τις αθλήτριες της ομάδας που ξεχωρίζουν είναι αναμφίβολα η Μαρία Μοσχοπούλου.

Με θητεία χρόνων στην Α1 η έμπειρη φόργουορντ θέλει να συμβάλει, ώστε η Νίκη Λευκάδας να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να ανέβει στην κατηγορία των μεγάλων του γυναικείου μπάσκετ. Η άνοδος, άλλωστε, είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας, όπως η ίδια τονίζει.

Η Νίκη Λευκάδας συνεχίζει αήττητη την πορεία της στο Πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

«Είναι η σωστή δουλειά που γίνεται κάθε μέρα από τους προπονητές και τις παίκτριες. Δουλεύουμε πολύ και αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα κάθε αντίπαλο. Τα κορίτσια γνωρίζουν την κατηγορία, είναι έμπειρες και τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο.  Συν τοις άλλοις διαθέτουμε και μια πολύ δυνατή έδρα που δύσκολα περνά κάποιος αντίπαλος».

Πόσο σημαντική θα είναι η άνοδος στην Α1 κατηγορία για την ομάδα του νησιού για πρώτη φορά στην ιστορία της;

«Δεν κρύβουμε ότι βασικός μας στόχος μας είναι η άνοδος στην Α1 κατηγορία. Θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για μια επαρχιακή ομάδα. Το θέλουμε και εμείς, αλλά και ο κόσμος, ο οποίος  το δείχνει με την παρουσία του σε κάθε εντός έδρας ματς».

Τι διαφορετικό έχει  να παίζεις σε μια επαρχιακή ομάδα;

«Η αλήθεια είναι ότι περιοριζόμαστε κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο να κάνουμε μόνο προπονήσεις και όχι φιλικά, όπως έχουν την ευχέρεια να πραγματοποιούν ομάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το κενό αυτό το καλύπτουμε με σκληρή δουλειά στο γήπεδο.  Από την άλλη εισπράττουμε την στήριξη και τη συμπαράσταση τόσο από τους ανθρώπους της ομάδας όσο και από τους φιλάθλους που μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθεια.  Οι προπονητές μας μπορεί να είναι νέοι, αλλά διαθέτουν εμπειρία και ικανότητες και μας βοηθούν πολύ».

Αυτή την αγωνιστική παίζετε με τον ΠΑΣ Γιάννινα και στη συνέχεια υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι με τους Τιτάνες Δράμας. Ποια είναι η γνώμη σου;

«Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει καλή ομάδα και θα αντιμετωπιστεί από εμάς με τη σοβαρότητα που πρέπει. Κοιτάμε αρχικά το ματς αυτής της Κυριακής και μετά θα ασχοληθούμε με τους Τιτάνες Δράμας. Είναι, πάντως, δεδομένο ότι θέλουμε τη νίκη και στα δύο παιχνίδια».

Υπάρχουν τμήματα υποδομής στη Νίκη Λευκάδας;

«Ο σύλλογος διαθέτει υποδομές και ακαδημίες και μάλιστα γίνεται και καλή και μεθοδική δουλειά. Η βάση, άλλωστε, της δικής μας ομάδας αποτελείται από παίκτριες που έχουν ξεκινήσει από τη Νίκη Λευκάδας και αυτό λέει πολλά».