Μια νίκη μακριά από τον τίτλο οι Bucks!

184

Πηγή: Fundamentals

Μετά το αρχικό 37-21 του πρώτου 12λεπτου, οι Bucks ισορρόπησαν το παιχνίδι και όχι μόνο επέστρεψαν, αλλά πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 61-64, έχοντας ως όπλο τη μεγάλη τους περιφερειακή ευστοχία (14/28 τρίποντα). Έκτοτε το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, κατοχή-κατοχή και στο τέλος τα “ελάφια” του Mike Budenholzer ήταν η ομάδα που πανηγύρισε τη νίκη κι έκανε το 3-2 στη σειρά, έχοντας το πρώτο match-ball στο Milwaukee του Wisconsin σε δυο μέρες.

Στην τελευταία περίοδο ο Khris Middleton έβαλε κάποια μεγάλα προσωπικά καλάθια στα 3 λεπτά για τη λήξη, όμως με τους Booker και Paul να ευστοχούν σε εξίσου σπουδαία τρίποντα, οι Suns επέστρεψαν και μείωσαν στον έναν πόντο, έχοντας μάλιστα και την κατοχή, για να περάσουν μπροστά στο σκορ με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει. Κάπου εκεί οι Bucks βγήκαν στο ανοιχτό γήπεδο, στο δικό τους παιχνίδι δηλαδή, και με αυτό το απίθανο γκολ-φάουλ, alley hoop από τον Holiday στον Γιάννη, τελείωσαν το παιχνίδι, αφού σε αυτή τη φάση διαμορφώθηκε το 119-122. Ο Γιάννης αστόχησε στη βολή, που θα έδινε μαξιλάρι τεσσάρων πόντων στην ομάδα του, όμως οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν το rebound και με 1/2 βολές του Middleton το τελικό 119-123 παρέμεινε μέχρι το τέλος, μιας και οι Suns δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιο καλάθι.
Γιάννης Αντετοκούνμπο (32 πόντοι, 9 rebounds, 6 assists), Khris Middleton (29, 7 και 5 αντίστοιχα) και Jrue Holiday (27, 4, 13) οι κορυφαίοι για τους νικητές, με τον Pat Connaughton να δίνει σημαντική ώθηση από τον πάγκο με 4/6 τρίποντα.
Booker με 40 πόντους, Paul με 21 και 11 τελικές και Ayton με 20 και 10 rebounds οι κορυφαίοι από του συγκρότημα του Monty Williams, το οποίο φιλοδοξεί να απαντήσει με break σε δυο μέρες στο Fiserv Forum, προκειμένου να διεκδικήσει τον τίτλο σε 7ο παιχνίδι στην Arizona.
Δείτε το Box Score του αγώνα εδώ.

Πηγή: Fundamentals