Μια απ’ τα ίδια στον δεύτερο τελικό του ΝΒΑ

242

Πηγή: Fundamentals

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και σχεδόν με το ίδιο ακριβώς σκορ του πρώτου αγώνα (118-105 στο Game 1, 118-108 στο δεύτερο), οι Suns επιβλήθηκαν εκ νέου των Bucks στην Arizona και έκαναν το 2-0 στη σειρά, ερχόμενοι ένα βήμα πιο κοντά στον πρώτο τίτλο στην ιστορία του οργανισμού.

Όπως συνέβη και πριν δυο μέρες, οι παίκτες του Monty Williams είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τον έλεγχο και ήταν οι ρυθμιστές της ροής του. Το επιμέρους 30-16 στην 2η περίοδο τους έστειλε στα αποδυτήρια με ένα προβάδισμα 11 πόντων και με τα δυο 12λεπτα του Β’ ημιχρόνου να λήγουν σχεδόν ισόπαλα, το τελικό 118-108 ήρθε ξανά ως φυσικό επόμενο. Ματσάρα από τον Γιάννη με 42 πόντους και 12 rebounds, ενώ από τους νικητές εκτός των μόνιμων ηγετών, Paul και Booker, που σημείωσαν 23 και 31 πόντους αντίστοιχα, εξαιρετικό ματς έκανε ο Mikal Bridges με 27 πόντους και με Double-Double τελείωσαν οι Ayton και Crowder.
Το στατιστικό που έκανε τη διαφορά στο ματς ήταν σαφώς η επίδοση των δυο ομάδων από τα 7.25, με τους μεν Bucks να έχουν μόλις 9/31 (29%), και τους δε Suns να σταματούν στο 50% και στα 20/40 τρίποντα!
Επόμενο παιχνίδι σε δυο μέρες στο Milwaukee του Wisconsin. Η ομάδα του Mike Budenholzer, εάν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες της ζωντανές, δεν έχει περιθώρια για οποιοδήποτε στραβοπάτημα, το οποίο αν συμβεί θα φέρει την ομάδα του Phoenix αγκαλιά με το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Πηγή: Fundamentals