Με 6 πολύ ενδιαφέροντα ματς η σημερινή ανασκόπηση του NBA

199

Πηγή: Fundamentals

Στην επιστροφή του Victor Oladipo στη δράση, οι Pacers πήραν σπουδαία νίκη, όπως επίσης και οι Grizzlies, που συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, οι Spurs και Blazers, στον αγώνα που δίνουν για την 8άδα και οι Thunder, που έχουν εδραιωθεί για τα καλά στην 7άδα της Δύσης γλυκοκοιτάζοντας τις παραπάνω θέσεις. Σπουδαία νίκη και για τους Nets, που ανεβαίνουν στη βαθμολογία, ρίχνοντας ταυτόχρονα τους Pistons, που είναι άμεσοι ανταγωνιστές τους για τα Playoffs της Ανατολής. Αναλυτικά:

Στην Indiana οι Pacers του Nate McMillan τα βρήκαν σκούρα, απέναντι στους Bulls. Ο Victor Oladipo στην επιστροφή του μετά από πολλούς μήνες έξω, έστειλε το ματς στην παράταση (100-100) με μεγάλο τρίποντο λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας και στο έξτρα 5λεπτο οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν εύκολα με 115-106. Κορυφαίος ο T.J Warren με 25 πόντους, ενώ 15 με 11 rebounds είχε ο Domantas Sabonis, με τους Chandler Hutchison και Zach LaVine να σημειώνουν 21 και 20 αντίστοιχα από πλευράς Bulls.

Στο Bronx οι Nets κέρδισαν με 125-115 τους Pistons σε ένα πολύ σημαντικό ματς και για τις δυο ομάδες και αύξησαν τη διαφορά τους από την ομάδα του Dwane Casey 3 νίκες.
Κορυφαίος ο Spencer Dinwiddie με 28 πόντους, ενώ 22 είχε ο Derrick Rose από τo Detroit. 22 πόντους πέτυχε επίσης ο Taurean Prince και 20 ο Kyrie Irving από τους Nets.

Σε ένα παιχνίδι που λίγο έλειψε να χαλάσει στα τελευταία του δευτερόλεπτα, λόγω του ότι ο Elfrid Payton εκνευρίστηκε που ο Jae Crowder εκτελούσε τρίποντο με το ματς να έχει κριθεί και τους παίκτες να δίνουν τα χέρια, οι Grizzlies ισορρόπησαν το ρεκόρ τους μετά από πολύ καιρό στο 24-24 και πήραν μεγάλη νίκη στη Νέα Υόρκη με 106-127, η οποία τους διατηρεί 8άδα σε απόσταση ασφαλείας με τους άμεσους διεκδικητές. O Ja Morant με 18 πόντους και 10 assists, o Jonas Valanciunas με 12 και 13 rebounds, ο Dillon Brooks με 27 πόντους και ο Jae Crowder με 18 ήταν οι κορυφαίοι της αναμέτρησης, με τον Julius Randle να ξεχωρίζει και πάλι από τους Knicks με 16 πόντους και 14 rebounds και τον Elfrid Payton να έχει 15 με 11 assists.

Στο Texas οι Spurs νίκησαν με 127-120 τους πολύ δυνατούς Jazz και έμειναν σε κοντινή απόσταση με την ζώνη των Playoffs.
O DeMar DeRozan ήταν και πάλι ο κορυφαίος της ομάδας του Gregg Popovich με 38 πόντους, με τους νικητές να έχουν 5 παίκτες ακόμα διψήφιους στο σκορ και τον Aldridge απόντα. Mitchell με 31 και Gobert με 19 και 17 rebounds οι κορυφαίοι της Utah, που συνεχίζει στην 4η θέση της Δύσης.

Στη μεγάλη μονομαχία του Oregon ανάμεσα σε Lillard και Westbrook, o γηπεδούχος “Dame” βγήκε νικητής τόσο προσωπικά όσο και ομαδικά, αφού οι Blazers πήραν μεγάλη νίκη με 125-112.
Ο Lillard “έγραψε” ένα μεγαλοπρεπέστατο Triple-double με 36 πόντους, 10 rebounds και 11 assists, ενώ πολύτιμος βοηθός του ήταν ο McCollum με 22 και ο Ariza με 21. Από τους Rockets o Westbrook σταμάτησε στους 39 πόντους με 10 rebounds και 6 assists με τον Harden να συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις με μόλις 18 πόντους με 5/18 σουτ εκ των οποίων 2/8 ήταν από τα 7.25.
Οι “ρουκέτες” βρίσκονται στην 6η θέση της Δύσης, ενώ οι Blazers στη 10 και σε απόσταση τριών νικών από τους 8ους Grizzlies.

Το έχουμε πει πολλάκις και το ξαναλέμε: Ο Dennis Schroder είναι ο φετινός 6th man του NBA!
Απέναντι στους Kings ήταν και πάλι ο κορυφαίος της αναμέτρησης, καθώς ερχόμενος ως αλλαγή, πέτυχε 24 πόντους με 8/13 FG, 4 rebounds και 9 assists. Εξαιρετικός ο Rookie, Loguentz Dort, που στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του μέχρι σήμερα, είχε 23 πόντους. Η OKC του Billy Donovan κέρδισε άνετα στο Sacramento με 100-120 και με 29 νίκες βρίσκεται στην 7η θέση της Δύσης, ισοβαθμώντας με Mavericks και Rockets, ενώ οι Kings, που είχαν ως κορυφαίο τον Bogdan Bogdanovic με 23 πόντους, φαίνεται να πετάνε μια ακόμα χρονιά στα σκουπίδια, βάζοντας στόχο από νωρίς ένα πλασάρισμα στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης με την ελπίδα ενός ακόμα ψηλού spot στο επερχόμενο Draft…

Πηγή: Fundamentals