Με 3 νίκες και 1 ήττα συνεχίστηκε η δράση σε BCL και EuroCup.

249

Πηγή: Fundamentals

Σπουδαίες νίκες για Περιστέρι, Προμηθέα και Α.Ε.Κ, με τον αδιάφορο Π.Α.Ο.Κ να γνωρίζει την ήττα στη Σαραγόσα. Αναλυτικά:

• Περιστέρι WinMasters – Brose Bamberg: 78-75

Σπουδαία νίκη, που ισοδυναμεί με πρόκριση για τους “πρίγκιπες” στο Περιστέρι με 78-75 επί της Brose Bamberg.
O Steven Gray με floater 12.3” πριν το τέλος έκανε το 77-75 και με 1/2 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Kingsley Moses έγραψε το τελικό σκορ. Moreira με 20, Gray με 22 και Moses με 14 οι κορυφαίοι για την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου, ενώ 19 έβαλε o Kameron Taylor για την Bamberg, μια πολύ υπολογίσιμη ομάδα στην EuroLeague πριν πολύ λίγα χρόνια (αν ρίξετε μια ματιά σε παίκτες όπως οι Wanamaker, Hackett, Causeur, Darius Miller, Melli και Theis και δείτε, που βρίσκονται όλοι αυτοί σήμερα, θα καταλάβετε για τι μιλάμε), η οποία μένει έξω από τον πρώτο κιόλας όμιλο του πολύ υποδεέστερου Champions League.
Οι “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” την επόμενη εβδομάδα θα φιλοξενηθούν στην Τσεχία από την πρωτοπόρο του ομίλου, ERA Nymburk, προσδοκώντας στραβοπάτημα της Nizhny στη Riga της Λετονίας, προκειμένου να τερματίσουν στην 3η θέση του ομίλου, ακόμα και αν χάσουν.
Όπως και να ‘χει, πολλά μπράβο σε όλους στο Περιστέρι!

• Casademont Zaragoza – Π.Α.Ο.Κ: 86-76

Σε ένα παιχνίδι με βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο για την πρωτοπόρο Zaragoza, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 86-76 και έπεσε στην τελευταία θέση του Δ’ ομίλου.
Nicolas Burssino με 18 και D.J Seeley με 17 οι κορυφαίοι για την ομάδα του Porfirio Fisac, ενώ οι Ζήσης Σαρικόπουλος και Bobby Brown πέτυχαν από 14 έκαστος για αυτή του “Μπίδη”.
Ο ΠΑΟΚ, που είχε χαμηλά ποσοστά εντός παιδιάς, ακολουθούσε στο σκορ σε όλο το ματς και την επόμενη εβδομάδα ρίχνει αυλαία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο “παλατάκι” της Πυλαίας με αντίπαλο τη δεύτερη Βόννη και στόχο τη νίκη για ένα πιο γλυκό φινάλε.

• RASTA Vechta – Α.Ε.Κ: 70-81

Διπλό πρόκρισης η ΑΕΚάρα στη Γερμανία με 70-81 επί της γηπεδούχου Rasta Vechta.
Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 20 πόντους και κάπου εκεί τα πάντα πήραν τον δρόμο τους, με το τελικό αποτέλεσμα να έρχεται φυσιολογικά. Οι 28 πόντου του Trevis Simpson δεν μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στην εξαιρετική βραδιά της ΑΕΚ, που έφτασε τις 8 νίκες και ανέβηκε ξανά στη 2η θέση του Β’ ομίλου του Basketball Champions League.
Η τριάδα των Ελλήνων Γιάνκοβιτς, Ζήση και Λίνου Χρυσικόπουλου με 14, 12 και 10 πόντους αντίστοιχα ήταν το κλειδί της νίκης και η “Ένωσις” την επόμενη εβδομάδα κλείνει την πρώτη φάση ομίλων στο Μαρούσι με αντίπαλο την πολωνική Anwil Wloclawek.

• Umana Reyer Venice – Προμηθέας Πάτρας: 52-70

Για το 7Days EuroCup, ο Προμηθεύς εμφανίστηκε αγριεμένος στη Βενέτσια μετά την ήττα του την περασμένη εβδομάδα και τη φυγή του Octavius Ellis, παίρνοντας μεγάλο διπλό στην έδρα της πρωταθλήτριας Ιταλίας με το εμφατικό 52-70 και πατώντας στη 2η θέση του ομίλου του, αφού κάλυψε την ήττα με δυο πόντους από τους Ιταλούς πριν μια εβδομάδα.
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε επίδειξη δύναμης και τελείωσε το ματς με ένα αρχοντικό Double-double 28 πόντων (6/11 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 7/8 βολές) και 13 rebounds, “γράφοντας” 37 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Για τον Langston Hall επίσης, είχαμε πει αρκετές φορές, πως πονάει την ομάδα του Μάκη Γιατρά η απουσία του και οι μετέπειτα μέτριες εμφανίσεις του. Μόλις έδειξε κατακόρυφη άνοδο (16 πόντοι και 9 assists). η ομάδα του κέρδισε άνετα ένα πολύ δύσκολο ματς, έχοντας τελειώσει το ματς ουσιαστικά από το 3ο δεκάλεπτο (36-54).
Σημαντικά τα μόλις 8 λάθη των Πατρινών, τα οποία συνοδεύτηκαν από εξαιρετική άμυνα, αλλά και παροιμιώδη αστοχία των γηπεδούχων στα τρίποντα, με μόλις 1/21, ήτοι 4.8%!!!

Πηγή: Fundamentals