Με νίκη συνέχισε το Πειραματικό

405
Συνεχίζει το σερί νικών η ομάδα του Πειραματικού .Στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου νίκησε εκτός έδρας την ομάδα του Ικάρου Συκεών με 67-71 και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου. 
Όπως  μαρτυρά και το τελικό σκορ το παιχνίδι ήταν ντέρμπι αποδεικνύοντας ότι όλες οι ομάδες τα δίνουν όλα απέναντι στους πρωτοπόρους.
Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν πολύ νευρικό για τους φιλοξενούμενους.Με άτολμες προσπάθειες στην  επίθεση ,με άμυνα χωρίς επαφή και με ανύπαρκτα μπλοκ άουτς  ,έδωσαν στους γηπεδούχους -προεξέχοντος του Κωλλέτη- τo δικαίωμα να βομβαρδίζουν από   μέση  και μακρινή απόσταση .Σκορ 1ου δεκαλέπτου 21-16.
Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο παίχτηκε και το 2ο δεκάλεπτο.Οι γηπεδούχοι -όπως και στο 1ο  δεκάλεπτο- με μία υποτυπώδη ζώνη 2-3- κατόρθωναν να διατηρούν μία διαφορά  από 5  έως και 10 πόντους εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των παικτών του Πειραματικού οι οποίοι με δυσκολία έφταναν στο αντίπαλο καλάθι.
Έτσι με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Ίκαρος βρέθηκε να κερδίζει με 38-33 αφού οι παίκτες  του Γιάννη Τσεσμετζή με ένα σερί 5-0 μείωσαν από τους 10π. στους 5.
Στο ημίχρονο, οι φωνές του coach του Πειραματικού ,ξύπνησαν τους  παίκτες του, οι οποίοι ξύπνησαν στο 3ο δεκάλεπτο και με ένα μικρό σερί 2-6 έφεραν  το παιχνίδι στα ίσα.
Βάζοντας τον Λαζαρίδη να παίζει over play τον Κωλέττη ,με πιεστική άμυνα με αλλαγές σε Πανίδη και Πλιάτσικα  και με μπλοκ άουτς οι φιλοξενούμενοι  έκλεισαν τους διαδρόμους και έλεγξαν τα αμυντικά  ρημπάουντ.
Στην επίθεση οι παίκτες του Πειραματικού  έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και με συνεχή κοψίματα -ιδιαίτερα του Δεμερτζή- μπόρεσαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι κλείνοντας το 3ο δεκάλεπτο με ένα πόντο πίσω.Σκορ 54-53.
Στο 4ο δεκάλεπτο , συνέχισε ο Λαζαρίδης την πολύ καλή  δουλειά πάνω στον Κωλέττη και με transition game οι φιλοξενούμενοι έφτασαν να προηγούνται έως και 9π. 55-64.Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Πειραματικού παίζοντας έξυπνα με τον  χρόνο, διατηρούσαν μία διαφορά από 4 έως 7π..Το παιχνίδι τέλειωσε με  τρίποντο του Πανίδη , διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 67-71.
 Δεκάλεπτα:21-16 ,38-33 ,54-53 ,67-71. Διαιτητές: Μπάϊος – Κουκουλεκίδης
Ικαρος Συκεών(Τσανακτσής):Αντωνιάδης,Πανίδης 10(1),Πλιάτσικας 11(1) ,Παπαδόπουλος 13(2),Χρυσανθόπουλος 9(1) ,Τσανακτσής 4,Κωλέττης 20(3).
Σ.ΑΠ.Σ.Πειραματικό Θ.(Τσεσμετζής):Ξυδάς Α. 4,Δημητρίου 3 ,Λαζαρίδης 10,Πεχλιβάνης ,Δημητριάδης 4,Δεμερτζής 12,Πετρίδης 2, Δανιηλίδης 6 , Βλάχος 13 , Ξυδάς Γ. 8(2) ,Ιατρού 9.