Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το “5ο θερινό τουρνουά μπάσκετ Αγίου Νικολάου” (Πλούσιο Φωτορεπορτάζ)

1806

Από τους διοργανωτές του τουρνουά πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο , αλλά και τις φωτογραφίες:

Η Νάουσα είναι γνωστή σαν πόλη για πολλά πράγματα. Η παραδοσιακή αποκριά της, τα φημισμένα κρασιά και φρούτα της, το χιονοδρομικό της κέντρο, το άλσος του Αγίου Νικολάου. Στο τελευταίο μέρος θα σταθούμε, γιατί παρουσιάζει έντονο μπασκετικό ενδιαφέρον!

Από το 2013, οι υπεύθυνοι του τμήματος μπάσκετ του Ζαφειράκη Νάουσας, συνεπικουρούμενοι από το αναψυκτήριο του άλσους και με έντονη την εθελοντική προσφορά των αθλητών και των μελών των ακαδημιών μπάσκετ του συλλόγου, διοργανώνουν ανελλιπώς κάθε Ιούλιο, ερασιτεχνικό τουρνουά μπάσκετ που συγκεντρώνει τα βλέμματα όχι μόνο του νομού Ημαθίας αλλά και των όμορων Νομών. Στο θρυλικό γήπεδο τσιμέντου του Αγίου Νικολάου (στο οποίο από πέρσι έχει τοποθετηθεί ειδικός ακρυλικός αντιολισθητικός τάπητας) δίπλα στο ποτάμι και κάτω από τη σκέπη των πλατάνων του δάσους γίνονται κάθε Ιούλιο αγώνες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε επίπεδο μπάσκετ από αγώνα τοπικού πρωταθλήματος. Και από κόσμο; Στη τελική  φάση ειδικά στο μικρό και στο μεγάλο τελικό πάνω από 800 άτομα συνωστίζονται στις κερκίδες του γηπέδου για να δουν τους αγώνες, ενώ και όταν το τουρνουά βρίσκεται στη προκριματική φάση οι θεατές δεν πέφτουν ποτέ κάτω από τους 200.

Κάθε χρόνο, το τουρνουά μπάσκετ του Αγίου Νικολάου μεγαλώνει. Φέτος 18 ομάδες (οι 6 από αυτές από μέρη εκτός Νάουσας) και περίπου 200 παίκτες, έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για να φτάσουν στη κατάκτηση της κορυφής. Το έπαθλο; Το δυνατό χειροκρότημα της κερκίδας, το χαμόγελο των συγγενών και των φίλων, άντε και κάνα γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Το τουρνουά είναι άκρως οργανωμένο, υπάρχει τηλεόραση συνδεδεμένη με tablet για να βλέπουν όλοι σκορ, χρόνο κτλ, υπάρχει γραμματεία και διαιτητές όλοι μέλη του τμήματος μπάσκετ του Ζαφειράκη Νάουσας, οι παίκτες υποχρεωτικά φοράνε στολή ή μπλουζάκι με νούμερο, γενικά μιλάμε για ένα τουρνουά εξωτερικού χώρου που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αγώνες σε κλειστό γυμναστήριο. Υπάρχει και σελίδα στο facebook όπου στο τέλος κάθε ημέρας αναρτώνται τα αποτελέσματα, οι πόντοι των παικτών, βαθμολογίες κτλ. (Η σελίδα είναι η: 5ο ΘΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ).

Κάθε χρόνο οι διοργανωτές, προσπαθούν να προσθέτουν μία πινελιά καλύτερου επιπέδου στο τουρνουά. Κάθε χρόνο το επίπεδο μπάσκετ αναβαίνει, οι θεατές αυξάνονται και δίνεται έξτρα ζωή σε μια πανέμορφη περιοχή που τον Ιούλιο ζει και αναπνέει για αυτό το τουρνουά! Και αυτό μπορεί να το καταλάβει καλά, όποιος έρθει και παρακολουθήσει τους αγώνες. Σας περιμένουμε όλους στο 6ο τουρνουά τον Ιούλιο του 2018