ΜΕΝΤ: Καταγγέλλει τη GBA και το Δήμο Θεσσαλονίκης

516

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και της ακαδημίας GBA εξέδωσε η ΜΕΝΤ με αφορμή τη διένεξη που έχει ξεσπάσει για τη χρήση του γηπέδου της ομάδας από τους ανθρώπους της Ακαδημίας. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΜΕΝΤ καταγγέλλει ότι οι άνθρωποι της GBA προκάλεσαν ζημιές, διαπληκτίστηκαν λεκτικώς με μέλη του ΔΣ και γονείς αθλητών, ενώ τα γεγονότα σταμάτησαν μετά την έλευση της αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΜΕΝΤ αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε μια σειρά από επεισόδια στο γήπεδο της ΜΕΝΤ με πρωταγωνιστές ανθρώπους της εμπορικής εταιρίας GBA οι οποίοι τελείως αυθαίρετα και άνευ προηγούμενης συνεννόησης με το ΔΣ της ΜΕΝΤ επιχείρησαν να εισβάλλουν στους χώρους του γηπέδου, προκάλεσαν ζημιές, διαπληκτίστηκαν λεκτικώς με μέλη του ΔΣ και γονείς αθλητών και διέκοψαν τις προπονήσεις των τμημάτων μας. Δεν σταμάτησαν πριν την επέμβαση τη αστυνομίας την οποία και καλέσαμε.

Η εταιρία GBA προφανώς έχει παραπλανήσει το δήμο Θεσσαλονίκης και προσπαθεί να τον χρησιμοποιήσει ως αρωγό στην προσπάθεια εξεύρεσης δωρεάν γυμναστηρίων προκειμένου να εγκαταστήσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες δίχως έξοδα. Παραβλέποντας το γεγονός ότι ο ομαδικός αθλητισμός στην Ελλάδα ασκείται εκ νόμου από αναγνωρισμένα ερασιτεχνικά σωματεία και τις οικίες ομοσπονδίες των αθλημάτων οι οποίες εποπτεύονται από την ΓΓΑ. Το σωματείο μας στην πορεία των 86 ετών ύπαρξης του έχει προάγει τον αθλητισμό το ήθος και την κοινωνική εξέλιξη των αθλητών του.

Αν λοιπόν ο δήμος Θεσσαλονίκης θέλει να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια κάποιου ας επενδύσει στην επιτυχημένη ως αποδεικνύεται από την ιστορία του προσπάθεια του σωματείου μας αντί να προκρίνει από πλάνη τα συμφέροντα μιας εμπορικής εταιρίας με καταστατικό σκοπό το κέρδος. Αν στην Ελλάδα έχει καλλιεργηθεί με επιτυχία ο αθλητισμός ο οποίος διαπλάθει χαρακτήρες και η χώρα μας έχει κατακτήσει Ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους αθλητικούς συλλόγους που αποτελούν κοινωνικές κυψέλες του ευ αγωνίζεσθαι καθώς και ανιδιοτελείς παράγοντες που στηρίζουν αυτό το σκοπό.

Απευθύνουμε έκκληση σε όποιο φορέα θέλει να αναβαθμίσει τον αθλητισμό να συνεργαστεί και να βοηθήσει τους αθλητικούς συλλόγους αντί να καταφεύγει σε άλλους περίεργους τρόπους όπως οι ιδιωτικές εταιρίες εκμετάλλευσης του αθλητισμού».

Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της GBA.