Μεγάλο διεθνές τουρνουά για 16άρηδες, με Anadolu, Partizan και ΠΑΟΚ από τον Λεύκιππο!

944

Το μπάσκετ ενώνει… Ενώνει, λαούς, κουλτούρες, πολιτισμό, όλους όσοι αγαπούν τον αθλητισμό. Και αυτό θα το δούμε και στην πράξη στο διάστημα 3-6 Ιανουαρίου 2018 στην Ξάνθη, εκεί όπου σχεδόν 100 παιδιά από τρεις χώρες, με διαφορετικές κουλτούρες, άλλη νοοτροπία και άλλα ήθη θα βρεθούν για να παίξουν μπάσκετ, να γνωριστούν, να δημιουργήσουν φιλίες…

Ο Λεύκιππος Ξάνθης και οι διοικούντες του μας είχαν προϊδεάσει για τις προθέσεις τους, για την επιθυμία τους στη δημιουργία ενός συλλόγου από τον οποίο θα βγουν αθλητές με καλή νοοτροπία και αθλητική και μπασκετική διαπαιδαγώγηση. Και το 1ο Διεθνές τουρνουά μπάσκετ «Λεύκιππος», που θα πραγματοποιηθεί στο τριήμερο 3-6 Ιανουαρίου 2018 στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» στην Ξάνθη με διοργανωτή τον Λεύκιππο, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Με προσκεκλημένες τρεις ομάδες, των οποίων το όνομα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στο μπασκετικό χάρτη της Ευρώπης.

 

Ο ΠΑΟΚ, η Partizan και η Anadolu Efes αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Λεύκιππου και τα παιδικά τους τμήματα θα βρεθούν στην Ξάνθη για να παίξουν μπάσκετ, αλλά και να μοιραστούν με τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους μοναδικές στιγμές. Σε μία διοργάνωση που δίχως άλλο είναι μοναδική για τα δεδομένα όχι μόνο της περιοχής της Ξάνθης, όσο και για το ελληνικό μπάσκετ. Και αυτό διότι στην Ξάνθη θα βρεθούν σχεδόν 100 παιδιά γεννημένα το 2002 και το 2003, από τρεις διαφορετικές χώρες και φυσικά από διαφορετικές μπασκετικές κουλτούρες και νοοτροπίες. Που όλα όμως έχουν μία κοινή αγάπη που τους ενώνει: το μπάσκετ! Και στο παρκέ του «Φίλιππος Αμοιρίδης» ίσως να δούμε και κάποια παιδιά τα οποία δεν αποκλείεται να αποτελέσουν τα… «next big thing» του ευρωπαϊκού μπάσκετ!!!

 

«Είναι μία πρόκληση για εμάς αυτό το τουρνουά και κυρίως για το Λεύκιππο. Ήταν κάτι που είχαμε στο μυαλό μας εδώ και καιρό, σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το «χτίσιμο» του αναπτυξιακού τμήματος του Λεύκιππου και όταν αρχίσαμε τη συνεργασία με την Partizan, ο δρόμος πλέον ήταν ορθάνοιχτος», τονίζει στο infobasket.gr ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού τμήματος του συλλόγου Μίλαν Ψάλτου-Στανιμίροβιτς. «Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, ιδίως για έναν σύλλογο που δεν έχει ακόμη το «βαρύ» όνομα στο μπασκετικό χάρτη. Όμως μας έχουν εμπιστευθεί από την Partizan, ενώ υπάρχει και αρκετά καλή συνεργασία με τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να επισημάνω μάλιστα πως εκτός από την Anadolu Efes έγινε προσπάθεια για να βρεθεί στην Ξάνθη και το αντίστοιχο τμήμα της Fenerbache, όμως για μερικές ώρες μας τους «έκλεψαν» οι Ιταλοί και θα αγωνιστούν σε τουρνουά εκεί. Δεν πειράζει όμως, καθώς στο μέλλον θα υπάρξει η δυνατότητα για παιχνίδια και με αυτή την ομάδα».

 

Το εγχείρημα ενός τουρνουά σαν και αυτό είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο στο Λεύκιππο δεν δείχνουν να πτοούνται. «Θέλουμε να δείξουμε την ελληνική φιλοξενία σε όλους. Και ευτυχώς σε αυτές μας τις ενέργειες έχουμε τη συμπαράσταση του Δήμου, ενώ υπάρχουν και κάποιες δεσμεύσεις από πλευράς της Περιφέρειας», συμπληρώνει ο Μίλαν Ψάλτου-Στανιμίροβιτς, ο οποίος με τους υπόλοιπους ιθύνοντες τον Λεύκιππο έχει… ανασκουμπωθεί, ώστε όλα να είναι στην εντέλεια.

Το 1ο Διεθνές τουρνουά «Λεύκιππος» θα φιλοξενηθεί στο κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης», με το πρώτο τζάμπολ το απόγευμα της Τετάρτης 3/1/2018 ανάμεσα στον Λεύκιππο και την Partizan, ενώ στη συνέχεια θα αγωνιστούν ο ΠΑΟΚ με την Anadolu Efes.

Το πλήρες πρόγραμμα του τουρνουά είναι:
3/1/2018
17:00 Λεύκιππος – Partizan
19:00 ΠΑΟΚ – Anadolu Efes

4/1/2018
17:00 ΠΑΟΚ – Partizan
19:00 Λεύκιππος – Anadolu Efes

5/1/2018
16:00 Λεύκιππος – ΠΑΟΚ
18:00 Anadolu Efes – Partizan

Αξίζει να τονιστεί ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με τους διοικούντες τον Λεύκιππο να ευελπιστούν ότι θα «αγκαλιάσει» αυτό το δίχως αμφιβολία εντυπωσιακό τουρνουά.