Μεγάλη συγκίνηση και μεγάλα αποτελέσματα στην προτελευταία βραδιά της κανονικής διάρκειας του φετινού NBA.

492

Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσεις, με όλα αυτά που έγιναν χτες το βράδυ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο κατατοπιστικοί γίνεται, ξεκινώντας από τις πιο ρομαντικές στιγμές, με πρωταγωνιστές τους Dirk Nowitzki και Dwyane Wade.

Εν αρχή ην ο Dirk Nowitzki…

Και τι να πεις; Για το ιστορικό Triple-Double του Doncic (21-16-11); Για τους 51 πόντους του 39χρονου Jamal Crawford; Όλα αυτά φαίνονται ανούσια. Ανούσια και περιττά μπροστά στο τελευταίο παιχνίδι του τελευταίου ρομαντικού του αθλήματος.
30 πόντοι από τον Dirk Nowitzki λοιπόν στο τελευταίο του ματς στο Dallas, που έκλεισε όπως άρμοζε, με νίκη-γιορτή με 120-109 των Mavericks επί των Suns. Πόσο ωραίο συναίσθημα σου έρχεται, όταν βλέπεις όλο το γήπεδο να σηκώνεται όρθιο, πριν καν ο ίδιος ο Dirk σηκωθεί για το σουτ. Δεν ξαναβγαίνουν τέτοιοι παίκτες. Το κενό του φαντάζει δυσαναπλήρωτο. Μια εποχή τελειώνει κι εδώ λοιπόν. Μπορεί το τελευταίο του παιχνίδι να είναι αύριο στο γειτονικό San Antonio, με αντίπαλο τους Spurs στο μεγάλο rivalry του Texas, αλλά εμένα ήδη μου λείπει…

Κι επίσημα λοιπόν, αν και λίγο πρόωρα: Farewell Dirk…

Προτελευταίος “χορός” και από τον Dwyane Wade

Τελευταίο σόου του “Flash” στο Miami, με όλες τις τιμές που αρμόζουν σε έναν κορυφαίο χτες το βράδυ. Ξημερώματα Πέμπτης θα “κελαηδήσει” γλυκά για έσχατη φορά στο Brooklyn, όπως ένας κύκνος πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο Wade σκόραρε 30 πόντους και οδήγησε το Miami στη νίκη με 122-99 επί των 76ers, όμως οι νίκες των Hornets στο Cleveland (97-124) και Pistons επί των Grizzlies (100-93 – κορυφαίος ο Andre Drummond με 20 πόντους και 17 rebounds)πέταξαν και μαθηματικά εκτός 8άδας τους Heat.  Πολύ κρίμα, αλλά η ζωή δεν είναι κινηματογράφος και το μπάσκετ δεν είναι ταινία με happy end…

Στην κόψη…

Με 23 πόντους από τους Kemba Walker και Jeremy Lamb οι Hornets, όπως είπαμε, πέρασαν άνετα από το Ohio και μια στροφή πριν τον τερματισμό, βρίσκονται μια νίκη πίσω από τους Pistons, των οποίων υπερτερούν στην ισοβαθμία. Αύριο η ομάδα του James Borego υποδέχεται στη Charlotte τους Orlando Magic, που ήδη έχουν προκριθεί, με τη νίκη να είναι η μοναδική τους επιλογή, αν θέλουν να ελπίζουν σε είσοδο στα Playoffs. Δεν είναι στο χέρι τους όμως η κατάσταση. Για να τα καταφέρουν, θα πρέπει οι Pistons να χάσουν το επόμενο παιχνίδι τους, το οποίο είναι στη Νέα Υόρκη. Λίγο δύσκολο, αλλά όλα γίνονται και οι Knicks, που έχουν τερματίσει και μαθηματικά τελευταίοι, πετυχαίνοντας τον στόχο τους, σίγουρα θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με μια νίκη εντός έδρας, αποχαιρετώντας το κοινό τους…

“Φωτιά” στη Δύση έβαλαν OKC και Utah!

Με τους 46 πόντους του Donovan Mitchell, τους 10 και τα 20 rebounds του Rudy Gobert και τους 10 με τις 13 assists από τον Joe Ingles, η Utah του Quin Snyder κέρδισε εμφατικά τους Nuggets στη Salt Lake City με 118-108 και έφτασε τις 50 νίκες, κρατώντας την ομάδα από το Colorado στις 53.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την εντός έδρας νίκη της Oklahoma επί των Rockets με 112-111 με αυτό το μεγάλο σουτ από τον Paul George, δίνουν νέο ενδιαφέρον στη Δύση αναφορικά με τη μάχη των 3 θέσεων, πέραν της 1ης, στην κορυφή της περιφέρειας. Μην ξεχάσω να αναφέρω και το γεγονός, πως με αυτή την assist, o Russell Westbrook έφτασε τις 10 στο παιχνίδι και ένα ακόμα Triple-Double με 29-12-10.
H OKC λοιπόν, έφτασε στις 48 νίκες, σκαρφαλώνοντας στην 6η θέση, ενώ κράτησε στις 53 το Houston του πρώην παίκτη της, James Harden. Όσες νίκες έχει δηλαδή και το Denver, με τη διαφορά πως αυτό ήταν το τελευταίο ματς των Rockets για τη regular season, ενώ οι Nuggets θα υποδεχτούν στο Denver τους Timberwolves, ευελπιστώντας στη νίκη-εξασφάλιση της 2ης θέσης, κλείνοντας ονειρεμένα μια εκπληκτική RS. Εντάξει, η ήττα τους συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, αλλά δεν παύει να “παίζει” και σε συνδυασμό με το θεωρητικά πάντα εύκολο εντός έδρας των Blazers με τους Kings, υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο να προκύψει τριπλή ισοβαθμία, μεταξύ των Blazers, Nuggets και Rockets στις 53 νίκες.

Το Buzzer-Beater, που βλέπετε παραπάνω, λοιπόν από τον Mo Harkless, που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Terry Stotts με 101-104 στο Los Angeles επί των Lakers, διατηρεί ένα ζωηρό ενδιαφέρον στις θέσεις 2, 3 και 4 της Δύσης. Αυτή η τριπλή ισοβαθμία λοιπόν, αν δεν κάνουμε λάθος, φέρνει στη 2η θέση τους Rockets, στην 3η τους Nuggets και στην 4η τους Blazers. Όλα όμως είναι στο χέρι των Nuggets και αν κερδίσουν, εξασφαλίζουν τη 2η θέση και κρατάνε τους Blazers 4ους. Ως αλυσίδα λειτουργούν αυτά τα αποτελέσματα και για τις θέσεις 6, 7 και 8, με τους Thunder να έχουν 48 νίκες και τους Spurs και Clippers 47. Η OKC παίζει στο Milwaukee με τους Bucks την τελευταία αγωνιστική, ενώ οι Spurs υποδέχονται το Dallas και οι Clippers τους Jazz, που έχουν τερματίσει και μαθηματικά 5οι. Σε περίπτωση επίσης 3ης ισοβαθμίας, αν δεν κάνουμε λάθος πάλι, οι Clippers πάνε στην 6η θέση, οι Spurs στην 7η και οι Thunder 8οι. Ό,τι όμως και να συμβεί, στον τίτλο αυτής της παραγράφου, βάλαμε τη λέξη “φωτιά” σε εισαγωγικά, αφού όλες οι ομάδες, εκτός των Warriors, είναι κατά τη γνώμη μας πάνω κάτω ισάξιες με μικρές διαφορές να τις χωρίζουν, οπότε ο αντίπαλος στα Playoffs, δεν πρέπει να βρίσκεται στο μυαλό των ομάδων.

That’s all folks!
Στα πιο αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια, που έγιναν χτες στο NBA, οι Warriors κέρδισαν στην California τους Pelicans με 112-103 με τον πρώην παίκτη της Νέας Ορλεάνης, DeMarcus Cousins, να έχει 21 πόντους με 12 rebounds και τον Anthony Davis να εμφανίζεται στο γήπεδο με μπλουζάκι που γράφει “That’s all folks”, στέλνοντας το δικό του μήνυμα ενόψει off season.
Οι Warriors έχουν ένα ακόμα ματς να δώσουν στο Memphis και, εφόσον κερδίσουν, φτάνουν στις 58 νίκες τους Raptors, αλλά στα δυο μεταξύ τους παιχνίδια στη regular season ηττήθηκαν, οπότε οι “δεινόσαυροι“, που κέρδισαν χτες στη Minnesota με 100-120, έχουν εξασφαλίσει τη 2η θέση στη συνολική κατάταξη του NBA.
Τέλος, οι Celtics κέρδισαν στην πρωτεύουσα τους Wizards με 110-116 και οι Knicks πήραν νίκη γοήτρου στο Chicago με το φτωχό 86-96 επί των Bulls.

Πηγή: Fundamentals