«Μεγάλη επιτυχία, να στηρίζουμε όλοι το ελληνικό μπάσκετ»

537

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη νίκη της Ελλάδας με 70-63.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μία μεγάλη βραδιά και μία μεγάλη μέρα για το ελληνικό μπάσκετ, διότι πέρα της μεγάλης επιτυχίας και νίκης επί της πανίσχυρης Σερβίας. Τα είπε και ο Πρίντεζης προηγουμένως. Διασφαλίζουμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό την παρουσία μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου η ελληνική ομάδα με τη συμμετοχή όλων, θα πρωταγωνιστήσει κι εκεί. Εννοώ κι αυτών που δεν είναι σήμερα εδώ».

Για το τι τον κάνει χαρούμενο: «Ο τρόπος που έπαιξαν τα παιδιά ήταν συγκλονιστικός, η Σερβία είναι πολύ μεγάλη δύναμη. Το γήπεδο ήταν εκπληκτικό, γι’ αυτό είμαστε στην Κρήτη. Αυτή η επιτυχία προστίθεται στην αλυσίδα των συνεχόμενων επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ. Θα πρέπει να στηρίζουμε όλοι το ελληνικό μπάσκετ».

Για το πάθος των παικτών της Εθνικής: «Ακριβώς αυτό έχει μεγάλη σημασία, αυτό διαμόρφωσε αυτό το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να μην ξεχνάμε τα παιδιά που έκαναν το 6-0. Αυτά τα παιδιά έφεραν στα πρόθυρα της εισόδου στο Παγκόσμιο Κύπελλο την Εθνική. Αποδείξαμε ότι είμαστε ομάδα, ότι ο ένας παίζει για τον άλλο. Αγνοήσαμε τα κουτσομπολιά. Πάντα τα αγνοούμε και μας οδηγεί το πάθος για τη νίκη και για την εθνική εκπροσώπηση. Μέσα στο χειμώνα ήρθε ένα μεγάλο αποτέλεσμα που φέρνει καλοκαίρι».

Για τα «παράθυρα» κι αν δικαιώνουν τη FIBA: «Την Εθνική Ομάδα θέλει και πρέπει να τη βλέπει ο κόσμος. Ο λαός. Από εκεί θα βγουν τα νέα παιδιά. Αν δεν παίζει μέσα στη χρονιά, δεν γίνεται. Τα ‘’παράθυρα’’ είναι υποχρέωση όλων. Είχαμε να παίξουμε εντός έδρας πέντε χρόνια. Θα έπρεπε αυτοί που φέρνουν εμπόδια, δηλαδή η Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ να συνταχθούν και να φέρουν τις εθνικές ομάδες μπροστά στον κόσμο τους».

Για την έδρα της Εθνικής, αλλά και για το Παγκόσμιο που θα γίνει στο Ηράκλειο: «Σήμερα μας ανατέθηκε επίσημα. Εμείς θέλουμε και την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ας το σκεφτούν κάποιοι άλλοι. Σήμερα είναι μέρα χαράς κι ας μείνουμε εκεί».