Μείωσαν σε 2-1 οι Raptors μετά από δυο παρατάσεις.

447
O Pascal Siakam των 25 πόντων και 11 rebounds λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραίος για την ομάδα του καθώς 7.5” πριν τη λήξη αστόχησε σε δυο βολές, οι οποίες θα έδιναν προβάδισμα είτε 3 είτε 4 πόντων στην ομάδα του και έτσι ο Khris Middleton με ένα κοντινό layup ισοφάρισε το παιχνίδι, 2.2” πριν τη λήξη. Στην τελευταία επίθεση ο Καμερουνέζος PF/C του Nick Nurse αστόχησε και πάλι με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.
Εκεί δεν βγήκε νικητής και πάλι και χρειάστηκε και δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο για να φτάσουμε στο 118-112 υπέρ των Raptors που μειώνουν τη σειρά σε 2-1.
Στο πρώτο λεπτό της β’ παράτασης ο Γιάννης αποβάλλεται με το 6ο του φάουλ και κάπου εκεί τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τον Mike Budenholzer και την ομάδα του. Ο Έλληνας Forward είχε μόλις 12 πόντους, αλλά 23 rebounds, 7 assists και 4 κοψίματα, ενώ πρώτοι σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν οι Hill και Brogdon με 24 και 20 πόντους αντίστοιχα, ερχόμενοι αμφότεροι από τον πάγκο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής φυσικά της αναμέτρησης ο Kawhi Leonard με 36 πόντους, 9 rebounds και 5 assists, ενώ 16 πόντους, 12 rebounds, 7 assists kai 5 blocks είχε ο Marc Gasol. O Leonard έπαιξε για ακόμα ένα ματς total basketball, όντας εξαιρετικός και στις δυο πλευρές του γηπέδου και σε κάθε του προσπάθεια με την μπάλα ήταν έκδηλο, πως θα κάνει κάτι ωφέλιμο για την ομάδα του.
Παρόλα αυτά οι Bucks έχασαν ένα ματς στις δυο παρατάσεις με τη βασική τους 5άδα (Αντετοκούνμπο, Mirotic, Middleton, Bledsoe και Lopez) να έχουν το απογοητευτικό 19/69 εντός παιδιάς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να δούμε ξανά τόσο άστοχη τη βασική 5άδα του Budenholzer και δεν βλέπω επομένως τρόπο να μπορεί να χαθεί η πρόκριση για τον Γιάννη και την παρέα του. Το επόμενο ματς που γίνεται και πάλι στο Toronto την Τετάρτη στις 3:30 το βράδυ είναι απόλυτα κομβικό.
Πηγή: Fundamentals