Ματσάρα στο Ισραήλ: Maccabi – Armani Milan: 94-92

644

Επικό ματς στο Ισραήλ με την Maccabi να κερδίζει στα τελευταία δευτερόλεπτα με 94-92, κλείνοντας τον πρώτο γύρο με 5 νίκες και φτάνοντας στην 4η νίκη σε 8 ματς με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο, την ώρα που η ομάδα στα πρώτα 7 ματς της σεζόν με τον Spahija στο τιμόνι της είχε ρεκόρ 1-6.


Μεγάλο μορφή του παιχνιδιού ο Johnny O’Bryant, ο οποίος ήταν κυριολεκτικά και χωρίς καμία υπερβολή Σ-Υ-Γ-Κ-Λ-Ο-Ν-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ!
Ο 25χρονος άλλοτε PF/C των Hornets τελείωσε την αναμέτρηση με 32 πόντους (5/8 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 7/8 προσωπικές), 5 rebounds, 3 assists, 3 κλεψίματα, 10 κερδισμένα φάουλ και 44 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης! Πραγματικά ασταμάτητος. Σε κάποιες στιγμές φάνηκε σαν να κάνει πλάκα σε όλους μας, μιας και είναι ιδιαίτερα σπάνιο το να βλέπει κανείς έναν βαρύ παίκτη ρακέτας να σταματά στον αιφνιδιασμό και με περισσή αυτοπεποίθηση να εκτελεί για τρεις.
Από τη μέρα που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλαβε τις τύχες της Maccabi, ο παίκτης και όλη η ομάδα δείχνουν αισθητά καλύτεροι και με περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Συγκεκριμένα, υπό τον Σφαιρόπουλο ο O’Bryant πετυχαίνει 14 πόντους ανά παιχνίδι με 42.4% στο τρίποντο με 6.6 rebounds, ενώ πριν την έλευση του Έλληνα τεχνικού, οι αντίστοιχοι μέσοι όροι του ήταν 7.8 πόντοι με 37.5% στο τρίποντο και 4.1 rebounds ανά συμμετοχή. Πολλά μπράβο λοιπόν! 
Πολύ καλοί ταυτόχρονα οι Alex Tyus με 16 πόντους, 7 rebounds και 3 κοψίματα και το πολυεργαλείο DeAndre Kane με 12 πόντους, 6 rebounds και 4 τελικές. Από το Milano ο Micov σταμάτησε στους 16 πόντους, έχοντας επίσης 8 rebounds, 6 assists και 3 κλεψίματα, ενώ ο Mike James σκόραρε επίσης 16 πόντους, μαζεύοντας 4 “σκουπίδια” και μοιράζοντας 8 τελικές πάσες, χωρίς κανένα λάθος. Στα τελευταία 8 ματς της σεζόν ο πρώην παίκτης του ΠΑΟ και της Baskonia μετράει 7.8 assists για 2.3 λάθη και 19.7 πόντους συν 3.7 rebounds για γαρνιτούρα, με 20.1 Ranking μέσο όρο…

Πηγή: Fundamentals