Μαντζιώρης: «Αυτοσκοπός μας να βοηθήσουμε τα κορίτσια να είναι πρωταθλήτριες ζωής»

30

Ο προπονητής νεανίδων και κορασίδων του Παναθηναϊκού, πρωταθλήτριες ομάδες ΕΣΚΑ, Μιχάλης Μαντζιώρης, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη και Δημήτρη Μελίσση. Αναλυτικά είπε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Οι επιτυχίες μιας ομάδας, ειδικά στον Παναθηναϊκό που δουλεύω, είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που γίνεται από τέσσερις συνεργάτες που ασχολούνται με το κομμάτι του μπάσκετ γυναικών στον Παναθηναϊκό. Υπάρχει μια οργάνωση σε οτιδήποτε αφορά τις προπονήσεις, υπάρχει πάντα γυμναστής στις προπονήσεις που ασχολούνται με την ανάπτυξη του σώματος των κοριτσιών, υπάρχει φυσικοθεραπευτής. Αυτό μάς βοηθάει τα μέγιστα για να καταφέρουμε αυτά τα αποτελέσματα. Όταν υπάρχει ένα τέτοιο επιτελείο είναι τεράστια η βοήθεια για την ατομική και ομαδική βελτίωση των κοριτσιών στις αναπτυξιακές ηλικίες».

Για το αν είχαν εξ αρχής στόχο τις κατακτήσεις αυτές: «Η φιλοσοφία τού Παναθηναϊκού, η σκέψη των προπονητών και του υπεύθυνου των ακαδημιών, είναι πως το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ ή η συμμετοχή στο Πανελλήνιο δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός μας είναι μέσα από αυτήν τη διαδικασία να βελτιώσουμε ατομικά τα κορίτσια, έτσι ώστε τελειώνοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα, τελειώνοντας τις νεάνιδες, να μπορούν να είναι πρωταθλήτριες ζωής. Να έχουν πάρει τη ζωή στα χέρια τους, να μπορούν αυτό που αγαπούν ανάλογα με την εξέλιξη τους και το επίπεδο να σταθούν και να συνεχίσουν. Εμείς έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την επικεφαλής του μπάσκετ γυναικών, την Ελένη Καπογιάννη. Παρακολουθεί τις προπονήσεις και αυτήν τη στιγμή συμμετέχουν 2 νεάνιδες και 2 κορασίδες στο πρόγραμμα του γυναικείου και με συμμετοχή αυτή που τους αναλογεί στα επίσημα παιχνίδια».

Για τα πανελλήνια πρωταθλήματα: «Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η διοργάνωση, γιατί δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να ανταγωνιστούν και να συναγωνιστούν σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Ουσιαστικά είναι ένα μικρό Πανελλήνιο. Το Πανελλήνιο των νεανίδων που θα ξεκινήσει σύντομα, νομίζω θα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που θα υπάρχει. Σε οτιδήποτε αφορά τις κορασίδες θα είναι τέσσερις ομάδες στη διεκδίκηση των μεταλλίων, μεταξύ αυτών θεωρώ ότι θα είναι και ο Παναθηναϊκός. Εμείς αυτήν τη στιγμή σαν Παναθηναϊκός είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι που θα συμμετέχουμε σε ένα ακόμα Πανελλήνιο πρωτάθλημα».

Για το αν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα: «Από τη στιγμή που μπαίνεις στις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού και η διοίκηση και όλοι δεν σου λένε ποτέ για το αποτέλεσμα, αλλά λόγω του brand name του Παναθηναϊκού υπάρχει εκ των πραγμάτων μια πίεση, αισθάνεσαι τεράστια ευθύνη. Ότι πρέπει να κάνεις τα αδύνατα δυνατά να βελτιωθείς και φυσικά να πάρεις ένα αποτέλεσμα. Αυτήν την πίεση προσπαθούμε να τη διαχειριστούμε, υπάρχει και στα νεαρά κορίτσια. Το αντιλαμβάνονται χωρίς να τους λέμε τίποτα πάνω σε αυτό το κομμάτι και θέλει μια μεγάλη διαχείριση. Αν δεν υπάρχει από το οικογενειακό περιβάλλον η στήριξη και η εμπιστοσύνη υπάρχει τεράστιο πρόβλημα».