Μανούσος: «Ν’ αγαπήσει το μπάσκετ η περιοχή του Κιλκίς»

286

Η ΚούΠα Κιλκίς κέρδισε επιβλήθηκε με 98-73 του Ολύμπου Ελευθερίου/Κορδελιού, κάνοντας το 3-2 στη μεταξύ τους σειρά και παίρνοντας την πρόκριση στους τελικούς ανόδου του Βορρά της Γ’ Εθνικής. Ο σέντερ των νικητών, Σάββας Μανούσος, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη σειρά με τον Όλυμπο:

 

«Και οι δύο ομάδες ήμασταν στο ίδιο επίπεδο, πολύ κοντά μπασκετικά. Ερασιτεχνικά σωματεία είμαστε, προπόνηση καθημερινά δε γίνεται, οπότε τα ματς έχουν να κάνουν με το ποιος θα βρεθεί στην καλύτερη μέρα. Βρεθήκαμε εμείς στους δύο αγώνες που κρίθηκαν στον πόντο, στον 3ο αγώνα ήμασταν πολύ καλύτεροι και έτσι ήρθε το αποτέλεσμα».

 

Για τους τελικούς ανόδου με την Αρετσού:

 

«Ο στόχος της ομάδας ήταν να μείνουμε κατηγορία και ο 2ος ήταν να παίξουν κάποια παιδιά απ’ την περιοχή εδώ. Τον έναν τον πετύχαμε τον άλλον τον πήγαμε στο 50%. Η Αρετσού είναι η καλύτερη ομάδα, έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ κατά τη διάρκεια της σεζόν, μας κέρδισε μία φορά στον πόντο και μια σχετικά εύκολα. Είναι ένας αγώνας, δεν υπάρχει άγχος, πάμε να τα δώσουμε όλα. Ο στόχος επετεύχθη, μείναμε κατηγορία σχετικά εύκολα και τώρα πάμε να τα δώσουμε όλα. Αν κερδίσουμε το 1ο ματς, η σειρά έρχεται στο Κιλκίς και είναι άλλο το πράγμα μετά».

 

Για την ΚούΠα Κιλκίς:

 

«Η ΚούΠα είναι νέα ομάδα, 4-5 χρόνων. Είναι αγαπητή ομάδα στο Κιλκίς και στην ευρύτερη περιοχή και δυναμώνει χρόνο με το χρόνο. Ο στόχος φέτος ήταν να μείνουμε στη Γ’ Εθνική και να βάλουμε στην εξίσωση να παίζουν κάποια παιδιά απ’ το εφηβικό μας. Οι 6-7 παίκτες τους ανδρικού μας είναι απ’ το εφηβικό. Γενικά θέλουμε ν’ αγαπήσει η περιοχή το μπάσκετ, γιατί δεν υπήρχε ομάδα από εδώ που να παίζει σε εθνική κατηγορία. Η ΚούΠα σιγά-σιγά κάνει σωστά βήματα, κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη. Τα παιδιά ξεκίνησαν απ’ το μηδέν και προσπαθούν».