Μαλτέζος: Μας στοίχησαν οι συνεχείς τραυματισμοί

574

Αυξημένες υποχρεώσεις θα έχει τη νέα περίοδο ο Χριστόδουλος Μαλτέζος. Ο έμπειρος τεχνικός εκτός από ότι θα κάθεται στο πάγκο των Αμπελοκήπων/Μενεμένης που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ1 ΕΚΑΣΘ, θα έχει υπό την καθοδήγηση του και την Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Ο κόουτς Μαλτέζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Northbasket» αναφέρθηκε στον υποβιβασμό και την επόμενη ημέρα των Αμπελοκήπων/Μενεμένης, αλλά και στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ελπίδας.

Για την περσινή πορεία και τη μη επίτευξη του στόχου της παραμονής με το σύλλογο των Αμπελοκήπων/Μενεμένης ανέφερε: «Η χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά για εμάς. Ήμασταν τρομερά άτυχοι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και χάσαμε πολλά παιχνίδια στο πόντο. Αυτό που μας στοίχησε, ήταν οι πολλοί τραυματισμοί που αντιμετωπίσαμε. Σε καμία αγωνιστική δεν ήμασταν πλήρεις. Αυτό όπως είναι φυσικό δεν μας επέτρεψε να βρούμε ρυθμό στο τρόπο παιχνιδιού μας και έτσι δυστυχώς υποβιβαστήκαμε. Είναι κρίμα που πέσαμε κατηγορία γιατί ούτε κακή ομάδα ήμασταν, ούτε κακούς παίκτες είχαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε σωθεί».

Για την επόμενη ημέρα των Αμπελοκήπων/Μενεμένης δήλωσε: «Η επόμενη ημέρα ίσως και να είναι καλύτερη για το σύλλογο, γιατί είναι μία ευκαιρία να αναδειχτούν νέα παιδιά. Υπάρχουν από πίσω πολλοί νεαροί από τους οποίους θα ήθελα μεγαλύτερη συμμετοχή φέτος, γιατί είναι στο χέρι τους να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δική μου προτεραιότητα αποτελεί να έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής οι νέοι καλαθοσφαιριστές και από εκεί και πέρα εννοείται πως στοχεύουμε να τερματίσουμε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας».

Στη συνέχεια ο Μαλτέζος αναφέρθηκε στη νέα σελίδα που άνοιξε στη καριέρα του με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ελπίδας Αμπελοκήπων, αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχτεί τη πρόταση: «Η Ελπίδα είναι ομάδα της γειτονιάς μου. Εκεί μεγάλωσα και θέλω να βοηθήσω το τμήμα. Υπάρχει φιλικό κλίμα και η προσωπική σχέση που έχω με τον Κώστα Παπαγεωργίου ήταν οι βασικότεροι λόγοι που με ώθησαν στο να αναλάβω την ομάδα. Ασχολούνται άνθρωποι που αγαπάνε το άθλημα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Αυτό είναι κάτι που δεν συναντάς εύκολα αυτή την εποχή».

 

Γιώργος Κυπραίος