Μία νίκη και τρεις ήττες περιελάμβανε το διήμερο για τις ελληνικές ομάδες σε BCL και EuroCup

197

Πηγή: Fundamentals

Σε πολύ δύσκολη θέση ο Προμηθέας, μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βενέτσια, αποκλείστηκε ο Π.Α.Ο.Κ, από την κορυφή στην 4η θέση και σε περιπέτειες μέσα σε δυο εβδομάδες η Α.Ε.Κ. Μόνο το Περιστέρι κατάφερε να πάρει ροζ φύλλο αυτή την εβδομάδα μεταξύ των ελληνικών ομάδων, που αγωνίζονται σε Basketball Champions League και EuroCup. Αναλυτικά:

• Περιστέρι WinMasters – Mornar Bar: 72-67

Το Περιστέρι έχασε το προβάδισμα σε ελάχιστες περιπτώσεις απέναντι στη Mornar Bar και κέρδισε με 72-67, παίρνοντας την 7η νίκη του σε 12 ματς και ισοβαθμώντας με τη Nizhny στην 3η θέση του Γ’ ομίλου του Basketball Champions League.
O Yanick Moreira ήταν ο κορυφαίος για ακόμα ένα ματς με 16 πόντους και 6 rebounds, με τους Βασιλόπουλο και Gray να προσθέτου από 11 πόντους έκαστος. Πολύ θετική η εμφάνιση του Ζώη Καράμπελα επίσης με 8 πόντους σε λιγότερα από 12′ συμμετοχής.
Ο Sead Sehovic με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας εκ Μαυροβουνίου και της αναμέτρησης.
Οι “πρίγκιπες” του Νίκο Παπανικολόπουλου κράτησαν στο 35% εντός παιδιάς τους φιλοξενούμενους (9/34 τρίποντα) και σε συνδυασμό με το κοντρολαρισμένο παιχνίδι τους, κατάφεραν να διαχειριστούν σωστά το 21-9 της πρώτης περιόδου.
Επόμενο ματς για το Περιστέρι και πάλι στο “Ανδρέας Παπανδρέου” με την 5η του ομίλου, Brose Bamberg, σε ένα ματς που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πρόκριση και για τις δυο ομάδες!

• Happy Casa Brindisi – Π.Α.Ο.Κ: 93-91

Αυτοκτονία του ΠΑΟΚ στην Ιταλία και ήττα από την Brindisi με 93-91, η οποία τον αφήνει εκτός διεκδίκησης πρόκρισης από τον 4ο όμιλο.
Ο “δικέφαλος του βορρά” είχε τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, όμως στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση πήραν τα ηνία στο σκορ και με τρίποντο του κορυφαίου Stone (20 πόντοι) πήραν τη νίκη. 26 πέτυχε ο Shorter για τον ΠΑΟΚ, με τους Smith και Brown να ακολουθούν με 15 και τον τελευταίο να αποδεικνύεται μοιραίος, αφού αστόχησε σε δυο πολύ κρίσιμες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα.
Πλέον η ομάδα του “Μπίδη” βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του ομίλου με ρεκόρ 4-8 και την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζει στην Ισπανία τη Saragoza, σε ένα παιχνίδι με βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο για τους πρωτοπόρους του ομίλου, Ίβηρες.

• San Pablo Burgos – Α.Ε.Κ: 93-76

Με βασικά όπλα τον Βραζιλιάνο Victor Benite, που σταμάτησε στους 23 πόντους και τον Bruno Fitipaldo από την Ουρουγουάη, που έκανε ένα αρκετά καλό ματς (10 πόντοι και 7 assists), η “Latin” San Pablo Burgos κατέβαλε την αντίσταση της ΑΕΚ στην Ισπανία και κέρδισε με 93-76.
Ήταν η 5η ήττα σε 12 ματς για την “Ένωση” στον Β’ όμιλο του BCL και η 7η νίκη για την ομάδα του Juan Penarroya, η οποία κάλυψε και τη διαφορά των 8 πόντων από το ματς του πρώτου γύρου. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα με το καλημέρα και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 18 πόντους διαφορά. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά να ρίξουν και να προστατέψουν τη διαφορά των 8 πόντων, όμως δεν τα κατάφεραν, μιας και οι Ισπανοί ήταν ανώτεροι σε κάθε στατιστική κατηγορία. Κορυφαίος των κιτρινόμαυρων ο νεοαποκτηθείς, Νίκος Ζήσης, με 16 πόντους, ενώ 15 σημείωσε ο Jerai Grant και 11 ο Jonas Maciulis.
Επόμενο ματς για την Α.Ε.Κ στη Γερμανία απέναντι στην πολύ επικίνδυνη Rasta Vechta, που ακολουθεί με 6 νίκες και θα παίξει τα ρέστα της για την πρόκριση. Θυμίζουμε, πως η γερμανική ομάδα είχε κερδίσει και στο ματς του ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο. Η Α.Ε.Κ, που σήμερα έχασε και τον Keith Langford από τα πρώτα λεπτά του ματς, θα παλέψει για την πρόκριση μέσω Γερμανίας, ενώ την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, η Burgos με τη Vechta τίθενται αντιμέτωπες στην Ισπανία, σε ένα ματς, που πιθανόν να κρίνει και την τύχη των τριών ομάδων στη συνέχεια της διοργάνωσης.

• Προμηθέας Πάτρας – Umana Reyer Venice: 68-70

Κακή εμφάνιση και ήττα για τον Προμηθέα στην Πάτρα με 68-70 από τη Reyer Venice.
Τα μόλις 3/20 τρίποντα και τα 9 λιγότερα rebounds δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Μάκη Γιατρά τη νίκη, με τους γηπεδούχους να κάνουν κακές επιλογές στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις. Απόρροια όλων αυτών ασφαλώς και αποτέλεσε η μέτρια εμφάνιση του Langston Hall και η απουσία του Chase Fieler, με τους 21 πόντους και τα 9 rebounds του Ellis και τους 14 πόντους του Lypovyy να μην στέκονται αρκετοί.
Κορυφαίος της Βενέτσια ο Mitchell Watt με 17 πόντους, ενώ 15 σημείωσε ο Tonut και 7 ο Μάικ Μπράμος.
Επόμενο ματς για τον Προμηθέα στη Βενετία την επόμενη Τρίτη, με τη νίκη να είναι μονόδρομος, καθώς το τωρινό 1-2 κρατά τους Πατρινούς στην τελευταία θέση του Β’ ομίλου του Top-16 του EuroCup.

Πηγή: Fundamentals