Λόρτος: «Σύμφωνοι με το κίνημα “χωρίς σκορ”, αλλά…»

796

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Σάββας Λόρτος, τοποθετήθηκε για την απόφαση αρκετών ομάδων της ΕΚΑΣΘ να μην ενημερώνουν τα ΜΜΕ για τα σκορ των αγώνων των «μικρών» ηλικιακών πρωταθλημάτων.

«Ως μια ιδέα που έχει στόχο να προστατεύσει τα παιδιά και τη διάθεση τους να παίξουν μπάσκετ, βεβαίως και μας βρίσκει σύμφωνους. Δυστυχώς όμως παρά τις επισημάνσεις μας, τις ξεκάθαρες ανακοινώσεις μας, πάντα θα υπάρχουν ορισμένοι που θα παίζουν πιεστικά και θα κυνηγούν τα υψηλά σκορ.

Ίσως θέλουν να δείξουν κάτι στους παράγοντες τους, ίσως οι ίδιοι οι παράγοντες το ωθούν, για να δείξουν ότι έχουν καλή Ακαδημία και να μαζεύουν παιδιά. Δεν είμαστε υπέρ τέτοιων προθέσεων και τις καταδικάζουμε. Ευθύνη, βεβαίως, έχετε κι εσείς, τα ΜΜΕ, που προβάλλετε τέτοια σκορ στα μικρά ηλικιακά πρωταθλήματα και τους αγώνες. Θα πρέπει να φιλτράρετε το πως θα περνάτε στον κόσμο έναν αγώνα που παίζουν 9χρονα και 10χρονα…», δήλωσε ο επί δεκαετίες μπασκετάνθρωπος και πρόσθεσε:

«Σε κάθε περιπτωση, η ΕΚΑΣΘ έχει προσπαθήσει εδώ και χρόνια να αποτρέψει αυτό το φαινόμενο, αλλά δεν μπορεί και να ελέγξει όλους τους αγώνες, που είναι χιλιάδες κάθε σεζόν. Έχουμε όμως τις κεραίες μας ανοικτές και πιστεύουμε πως με τη βοήθεια και των σωματείων δε θα έχουμε στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

Θυμίζω και πάλι τις ανακοινώσεις μας, την σχετική προκήρυξη που πρόσφατα ανακοινώσαμε για τους αγώνες Μίνι κλπ, μακάρι να χαίρονται τα παιδιά το μπάσκετ, εμείς αυτό θέλουμε και το έχουμε αποδείξει με τις δράσεις μας, τα αναπτυξιακά μας προγράμματα, τα καμπ μας, ενώ χαίρομαι προσωπικά όταν βλέπω νέους προπονητές, όπως μερικά απ’ τα παιδιά που μετέχουν σ’ αυτή την «πρωτοβουλία», να έχουν τέτοιους προβληματισμούς για το μπάσκετ.

Τους θέλουμε συνοδοιπόρους μας στην κοινή προσπάθεια που έχουμε για την ανάπτυξη του μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη».

Πηγή: basketplus.gr