Λαζός: «Το περιμένουμε πώς και πώς…»

177

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ, Ηλίας Λαζός, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για την ημέρα All-Star που θα διοργανώσουν (06/05):

 

«Είναι κομμάτι μιας διαδικασίας All-Star, δεν είναι μόνο των παίδων, είναι μια ημέρα ολόκληρη. Θα γίνει στην Κατερίνη στις 6 Μάϊου, θα έχει αγώνα από επίλεκτους αθλητές των ανδρικών ομάδων της ΕΚΑΣΚΕΜ, θα ‘χει διαγωνισμό τριπόντων και φυσικά το All-Star των παίδων, όπου το σημαντικότερο για ‘μένα είναι ότι θ’ αντιπροσωπεύεται ένα παιδί από κάθε ομάδα της Ένωσης. Δεν είναι ψηφοφορία για τους 5 καλύτερους γκαρντ ή φόργουορντ, αλλά θα έχουμε ένα παιδί απ’ την κάθε ομάδα. Θα συμμετέχουν περίπου 25-28 παιδιά, θα είναι πρωτόγνωρο και γι’ αυτά και θα είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα και για τους φίλους τους και για εμάς που θα το διοργανώσουμε. Είναι κάτι που το περιμένουμε πώς και πώς».

 

Για το πώς προέκυψε αυτή τους η σκέψη:

 

«Ήταν μια πρόταση που μάς είχε γίνει απ’ τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά και βοηθάει πάρα πολύ και στην προβολή της Ένωσής μας. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, γιατί έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην προβολή όλων των κατηγοριών της ΕΚΑΣΚΕΜ. Αυτή η πρόταση, λοιπόν, έγινε απ’ την αρχή της σεζόν, ψηφίστηκε στο Δ.Σ. και την αποδεχθήκαμε με μεγάλη μας χαρά. Ξέρουμε ότι είναι κάτι καινοτόμο, κάτι διαφορετικό και το περιμένουμε πώς και πώς».

 

Για την ανταπόκριση που έχει αυτή η κίνηση απ’ τους γονείς:

 

«Το πολύ ευχάριστο είναι ότι είχαμε πολλές ομάδες που συμμετείχαν σε όλες τις κατηγορίες. Για ‘μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό, ενώ το φοβόμουν στην αρχή, ότι έχει γίνει μεγάλη συσπείρωση και των γονέων γύρω απ’ αυτό. Αυτό είναι ένα στοίχημα για όλες τις Ενώσεις, όχι μόνο για τη δική μας. Αν οι γονείς δεν είναι δίπλα στα παιδιά, να τα πηγαίνουν, να τα φέρνουν, να τα συνοδεύουν και να είναι κοντά τους, είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Υπήρξε μια πάρα πολύ μεγάλη συσπείρωση όλων των παραγόντων του μπάσκετ και των γονέων γύρω απ’ αυτό, τα παιδιά φυσικά είναι περιχαρή για όλη αυτήν τη διαδικασία. Το All-Star Game θα είναι ένα επιστέγασμα όλης αυτής της διαδικασίας. Ελπίζω αυτό ν’ αποτελέσει την απαρχή κάποιων πραγμάτων που θέλουμε να κάνουμε στην Ένωσή μας, ώστε να την προβάλουμε περισσότερο».

 

Για τη φετινή σεζόν της ΕΚΑΣΚΕΜ:

 

«Είμαστε μια καινούργια διοίκηση και σίγουρα έχουμε κάνει τα λάθη μας. Μαθαίνουμε από αυτά για να γίνουμε καλύτεροι την επόμενη χρονιά, τα συζητάμε και με την ΕΟΚ. Σίγουρα πρέπει να ξεκινήσουμε νωρίτερα τα πρωταθλήματα, γιατί με κάποιες αναβολές πάνε τα πράγματα πίσω και είμαστε οριακά σε επίπεδο ημερομηνιών στις μικρές ηλικίες. Θα πρέπει να δούμε μερικά πράγματα και να τ’ αναθεωρήσουμε. Στόχος μας είναι μόλις τελειώσουν τα πρωταθλήματα να μαζέψουμε όλες τις ομάδες και τους φορείς, να κάτσουμε σ’ ένα τραπέζι, να θέσουμε τα προβλήματα και να ξεκινήσουμε λίγο νωρίτερα σε μια πιο στέρεη βάση. Βλέπουμε τα προβλήματα, ξέρουμε τα λάθη μας, πιστεύω θα τα διορθώσουμε και θα γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι».