Λίβανος: «Νεανικό μοντέλο με στόχο την πεντάδα!»

727

Γεννήθηκε με ένα… πινακάκι στο χέρι καθώς από τότε που θυμάται τον εαυτό του, ήταν στους πάγκους ομάδων μπάσκετ με σκοπό να υπηρετεί το άθλημα το οποίο λατρεύει. Επόμενος σταθμός της πορείας του κόουτς Γιάννη Λίβανου είναι η Κύπρος και συγκεκριμένα η Ενωση Νέων Παραλιμνίου. Μια ομάδα ρετουσαρισμένη με πολλές φιλοδοξίες για το παρόν και το μέλλον της.

Ο 33χρονος κόουτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της και έγινε ο νεότερος ηλικιακά Ελληνας προπονητής που θα κάτσει στον πάγκο ομάδας από το εξωτερικό και μέσω του SPORTIT εξέφρασε τις πρώτες του εντυπώσεις.

Κόουτς, πώς προέκυψε το… στόρι;

«Ενημερωθήκαμε για το ενδιαφέρον της ομάδας μέσω του συνδέσμου Ελλήνων προπονητών. Η Ενωση Νέων Παραλιμνίου αναζητούσε προπονητή και μέσα από τα πολλά βιογραφικά, προκρίθηκε η περίπτωσή μου. Πήγα στην Κύπρο μαζί με τον κόουτς Βαγγέλη Αλεξανδρή προκειμένου με την εμπειρία του και την τεχνογνωσία του να βοηθήσει στον τομέα της οργάνωσης και όχι μόνο, την ομάδα. Διότι και η διοίκηση είναι νέα. Συζητήσαμε και δώσαμε τα χέρια ενώ με τον κόουτς είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία προκειμένου να προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του».

44

 

Στην ουσία δεν ξενιτεύτηκες βέβαια, σωστά;

«Ναι, διότι η Κύπρος δεν είναι εξωτερικό. Είναι σαν να ζεις στην Ελλάδα. Δεν μου πήρε πολύ χρόνο για να προσαρμοστώ και να μάθω τις συνήθειες που υπάρχουν. Ακόμα και το γεγονός ότι πρέπει να οδηγείς διαφορετικά (γέλια). Μία εβδομάδα ήμουν συνοδηγός και έκανα καταγραφή των δρομολογίων και το πως οδηγείς και έμαθα εύκολα».

Το τιμόνι το έμαθες να το χειρίζεται στο αυτοκίνητο, είσαι έτοιμος να αναλάβεις και το… τιμόνι της ομάδας;

«Φυσικά! Νιώθω 100% έτοιμος να αρπάξω την ευκαιρία που μου δόθηκε. Την περίμενα πως και πως. Στην Ελλάδα καλώς ή κακώς δεν βρέθηκε κάποια ομάδα για να με εμπνεύσει να αναλάβω. Ετσι έγινε αυτή η πρόταση από την Ενωση Νέων Παραλιμνίου και νιώθω τιμή ότι είμαι ο νεότερος ηλικιακά Ελληνας προπονητής στο εξωτερικό. Θεωρώ ότι μετά από 13 χρόνια δουλειάς σε όλα τα τμήματα υποδομής, βοηθός στο ανδρικό και προπονητής στο γυναικείο, ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμένα».

Θα ήθελες να μας πεις μερικά λόγια για τη νέα σου ομάδα;

«Η Ενωση Νέων Παραλιμνίου έχει ως σήμα την Ακρόπολη και έναν τσολιά διότι ήταν από τα σωματεία που υποστήριξαν την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Είναι από τα πιο ιστορικά σωματεία στο νησί, αλλά το τμήμα μπάσκετ είναι σχετικά νέο διότι μετράει 15 χρόνια ζωής. Η διοίκηση είναι καινούρια και ασχολείται εδώ και ένα μήνα με την ομάδα. Αποτελείται από νεαρά άτομα με φιλοδοξίες και όρεξη ώστε να φτιάξουν κάτι καλό και αυτό μου άρεσε πολύ. Επίσης, αν και ξεκινήσαμε σχετικά αργά, είμαστε τυχεροί καθώς το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 7 Νοεμβρίου. Το βέβαιο είναι ότι η διοίκηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε τα όποια προβλήματα προκύψουν, να λυθούν άμεσα. Επίσης, έχω στο πλευρό μου τον καλό γυμναστή και φίλο Κώστα Μαυράκη ο οποίος θα επιμελείται την φυσική κατάσταση των παικτών».

Ποιος είναι ο στόχος που έχει τεθεί;

«Η ομάδα έχει νεανικό ρόστερ και αποτελεί από 5 ξένους και 9 Κύπριους. Στόχος μας είναι να παίξουμε ένα γρήγορο μπάσκετ με πίεση στην άμυνα και να είμαστε στην πρώτη πεντάδα. Από εκεί και πέρα μια παραπάνω θέση θα είναι υπέρβαση και εγώ λατρεύω την υπέρβαση σε κάθε ομάδα που ασχολούμαι. Μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει τώρα ή αν προτιμάς μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι η ομάδα δεν διαθέτει δικό της γήπεδο και αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στο γειτονικό χωριό Αυγόρου που απέχει 20 λεπτά από το Παραλίμνι ώστε να κάνουμε προπονήσεις και να αγωνιζόμαστε, αλλά του χρόνου η ομάδα θα αποκτήσει το δικό της γήπεδο».

 

Πηγή : http://www.sportit.gr/livanos-neaniko-montelo-me-stocho-tin-pentada/