Λίβανος: Η Αναγέννηση/Φλόγας έχει το άγχος

402

Το πρώτο της ροζ φύλλο υπό τις οδηγίες του Γιάννη Λίβανου κατέκτησε το περασμένο Σάββατο η ΜΕΝΤ. Ο ιστορικός σύλλογος με αυτό το αποτέλεσμα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής και επιτρέπει τους πάντες στην ομάδα να κοιτάνε με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Ο κόουτς Λίβανος με δηλώσεις του στο «Northbasket» αναφέρθηκε στη νίκη επί του Αιγάλεω: «Πήραμε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία καλή και σκληροτράχηλη ομάδα. Κάναμε ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο όπου καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία σημαντική διαφορά ασφαλείας. Γενικά σε όλη τη διάρκεια ήμασταν πολύ καλοί στον επιθετικό και αμυντικό τομέα και έτσι ουσιαστικά δεν απειληθήκαμε ποτέ. Το παιχνίδι κύλισε όπως είχαμε σχεδιάσει αφού όλη τη προηγούμενη εβδομάδα με τη βοήθεια των συνεργατών μου, Γιώργου Κυρούδη και Κώστα Μαυράκη είχαμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά. Με αυτή τη νίκη είμαστε πλέον πιο άνετοι και δώσαμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο απαντήσεις στους επικριτές μας».

Τη προσεχή αγωνιστική ο Γιάννης Λίβανος θα τεθεί αντιμέτωπος με το προηγούμενο σύλλογο όπου εργάστηκε, την Αναγέννηση/Φλόγας. Ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε γι’ αυτό το ματς: «Η Αναγέννηση είναι μία ομάδα που εκτιμώ απεριόριστα. Διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο παικτών και η όχι και τόσο καλή πορεία που έχει πραγματοποιήσει έως τώρα οφείλεται σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες και λάθος επιλογές και όχι σε αγωνιστικούς λόγους. Τη Κυριακή το άγχος θα το έχουν αυτοί. Είναι αβαντάζ για εμάς ότι γνωρίζω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. Αυτό όμως από μόνο του δεν φτάνει αφού τα τοπικά ντέρμπι κρίνονται στη ψυχολογία, στη διάθεση και στο ποια ομάδα θέλει πιο πολύ τη νίκη.

Εμείς αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και θα κάνουμε το παν για να κερδίσουμε για να βρεθούμε πιο κοντά στη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής. Όσο πιο γρήγορα το πετύχουμε αυτό τόσο καλύτερα θα είναι για εμάς, γιατί θέλουμε να δώσουμε στα νεαρά παιδιά περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να παίζουμε χωρίς άγχος».

Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται με μοναδικό απόντα τον Σάββα Χρυσόπουλο. Ο 23χρονος φόργουορντ που είχε σπάσει τη κλείδα του πριν από περίπου δύο μήνες, μέσα στις επόμενες 15-20 ημέρες αναμένεται να είναι σε θέση να αγωνιστεί ξανά. Επίσης σε φουλ ρυθμούς προπονείται από χθες ο Ντίνος Νικολόπουλος ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ένιωθε ενοχλήσεις στη γάμπα. Στα υπόλοιπα νέα, η ΜΕΝΤ σήμερα στις 17:00 στο κλειστό της Τούμπας, θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση τη Δόξα Πεύκων.

 

Γιώργος Κυπραίος