Λίβανος: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανένα

584

Την ευκαιρία να αποσπαστεί ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα έχασε η ΜΕΝΤ μετά την εντός έδρας ήττα της από το Δούκα. Ο ιστορικός σύλλογος που τις τελευταίες αγωνιστικές παρατάσσεται χωρίς τους Δάλπα και Τριανταφυλλίδη παρουσίασε δύο πρόσωπα σε αυτό το ματς. Ένα πολύ καλό στο πρώτο ημίχρονο και ένα κάκιστο στο δεύτερο το οποίο και τις στοίχησε με την απώλεια του ροζ φύλλου.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Λίβανος μίλησε στο «Northbasket» για το ματς της περασμένης Κυριακής: «Αν και το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά αφού σε όλο το πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε πλήρως το ρυθμό και ήμασταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης, στη συνέχεια και συγκεκριμένα στη τρίτη περίοδο ήμασταν πάρα πολύ κακοί. Έτσι δώσαμε την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να δημιουργήσει μία σημαντική διαφορά ασφαλείας, την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος. Εμείς σε όλη αυτή τη διάρκεια «κυνηγούσαμε» το σκορ».

Για το αν αυτό το κακό πρόσωπο οφείλεται στις απουσίες των Δάλπα και Τριανταφυλλίδη ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε: «Σίγουρα οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες ήταν βαρόμετρα για την ομάδα. Όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανένα. Όλοι μας πρέπει να αναλογιστούμε το μέγεθος της φανέλας που φοράμε και σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε και μαθηματικά το στόχο της παραμονής. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το φέρουμε εις πέρας».

Η ομάδα της Τούμπας τη προσεχή αγωνιστική έχει ρεπό, με τη τεχνική ηγεσία να θέλει να εκμεταλλευτεί αυτό το διάστημα για να βελτιώσει αρκετά πράγματα. Για το μεγαλύτερο πρόβλημα που έδειξε να αντιμετωπίζει η ομάδα ο κόουτς Λίβανος ανέφερε: «Είναι φανερό ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι η απουσία παικτών με εμπειρία και προσωπικότητα. Υπάρχει μεγάλο ταλέντο στα παιδιά και αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε όσο περισσότερο μπορούμε. Με τις αποχωρήσεις των δύο παικτών, αναγκαστικά έχει αλλάξει σημαντικά ο τρόπος παιχνιδιού μας κάτι το οποίο θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο τις επόμενες ημέρες».

Στα υπόλοιπα νέα, στη ΜΕΝΤ έχουν προγραμματίσει για τη Πέμπτη στις 17:00 εντός έδρας φιλικό με κλιμάκιο της Εθνικής Νέων. Επίσης βρίσκονται σε αναζήτηση αντιπάλου για φιλική αναμέτρηση το Σάββατο, με την ομάδα του Μαντουλίδη να συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες.

 

Γιώργος Κυπραίος