Κ. Παπαδόπουλος: «Προγραμματισμός κι υπομονή»

594

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδας στους εφήβους. Οι «πράσινοι» όντας αήττητοι έφτασαν σε ακόμα ένα τρόπαιο, καθώς η αρχή είχε γίνει με αυτό της ΕΣΚΑ.

Ο επί επταετίας (στο σύλλογο βρίσκεται από το 1997) τεχνικός της ομάδας, Κώστας Παπαδόπουλος, που μετράει πλέον 2 πανελλήνια και 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα στην ΕΣΚΑ μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Για την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος: «Αυτήν την ομάδα την σχεδιάζαμε από πέρσι και την δουλεύαμε. Το καλοκαίρι κάναμε κάποιες καλές μεταγραφές σε αυτή την ηλικία εκτός από τα παιδιά του αντρικού, καθώς σχεδιάζαμε την ομάδα χωρίς αυτούς. Δεν ξέραμε αν θα μπορούσαμε να υπολογίζουμε στη βοήθεια των παιδιών του αντρικού. Στην πορεία ήρθε το «παιδομάζωμα» που έκανε η πρώτη ομάδα κι έτσι ενισχυθήκαμε ακόμα περισσότερο.

Όσο εύκολο μπορεί να φαίνεται στον κόσμο η κατάκτηση του πρωταθλήματος ως αήττητοι τόσο δύσκολο είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιά. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τόσους καλούς παίκτες, τόσες ισχυρές προσωπικότητες και παράλληλα να μπορέσεις να τους κάνεις ομάδα αποκτώντας την απαιτούμενη συνοχή».

Για το βάρος που ρίχνει ο Παναθηναϊκός στις μικρές ηλικίες: «Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός δίνει μεγάλο βάρος σε αυτές τις ηλικίες επενδύοντας σε μικρά παιδιά που πιστεύουμε ότι έχουν προοπτική. Θεωρώ ότι με λίγη υπομονή θα βγουν παίκτες που θα πρωταγωνιστούν σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Υπάρχει ένας προγραμματισμός στον Παναθηναϊκό για τον τρόπο που θα δουλευτούν ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια να έχουν ενεργό ρόλο στο αντρικό».

Για την φετινή πρόοδο των Χαραλαμπόπουλου, Παπαγιάννη, Κόνιαρη και Λούντζη: «Ο Χαραλαμπόπουλος έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής στην αντρική ομάδα και θεωρώ ότι έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής. Πλέον έχει αρχίσει να γίνεται ολοκληρωμένος παίκτης κι αν δουλέψει λίγο στην ταχύτητα στα πόδια θα μπορέσει να κάνει μεγάλα πράγματα.

Ο Γιώργος (Παπαγιάννης) από τη μέρα που ήρθε έχει βελτιωθεί πολύ στο σωματικά και έχει δυναμώσει. Αρχικά δεν του άρεσε η επαφή με τους αντιπάλους, όμως πλέον έχει γίνει πιο physical. Έχει βελτιώσει το σουτ του από μέση και μακρινή απόσταση και παρότι είναι ένας παίκτης 2,18 είναι εξαιρετικός πασέρ. Για εμένα είναι από τους λίγους ψηλούς που τρέχουν τόσο γρήγορα το γήπεδο.

Ο Μιχάλης Λούντζης από την ημέρα που ήρθε έχει κάνει τεράστια άλματα βελτίωσης κυρίως στο διάβασμα του παιχνιδιού. Είναι ένα αθλητικό παιδί και πλέον μπορεί να αντιδράσει και να διαβάσει όλες τις συνθήκες που θα προκύψουν σε ένα παιχνίδι.

Ο Κόνιαρης ήταν ο άτυχος γιατί δεν κατάφερε να έρθει μαζί μας στην Πτολεμαΐδα λόγω ενός προβλήματος στην μέση. Γενικά είναι ένας πολύ εγκεφαλικός παίκτης, ο οποίος αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι πιστεύω ότι θα γίνει ένα πλέι μέικερ που όλοι θα θέλουν να τον έχουν στην ομάδα τους.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμένα ότι όλα αυτά τα παιδιά είναι αρκετά ώριμα για την ηλικία τους και δεν εφησυχάζουν μόνο στο μεγάλο ταλέντο που διαθέτουν. Καθημερινά κάνουν πολλές ώρες προπόνησης με στόχο να εξελιχθούν όσο περισσότερο γίνεται».

Για το πρόγραμμα των παικτών (σχολείο – αντρικό – εφηβικό): «Είναι ένα πολύ επίπονο και κουραστικό πρόγραμμα γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μαθητές λυκείου. Πρέπει το πρωί να πάνε σχολείο, μετά να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της αντρικής ομάδας και κάποιες ημέρες να έρθουν στο εφηβικό είτε για να κάνουν προπόνηση μαζί μας είτε για να παίξουν αγώνες. Μετά από όλα αυτά πρέπει να επιστρέψουν σπίτι τους και να διαβάσουν τα μαθήματα τους για την επόμενη ημέρα».