Κ. Γραμματόγλου: «Ευχάριστη πρόκληση για μένα η Α’ ΕΚΑΣΘ»

408

Την άνοδό του στην Α’ ΕΚΑΣΘ εξασφάλισε ο ΚΑΟΣ πετυχαίνοντας το μεγάλο φετινό του στόχο. Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός το «Northbasket» επικοινώνησε με τον προπονητή της ομάδας, Κώστα Γραμματόγλου, ο οποίος μίλησε τόσο για τη φετινή επιτυχία όσο και για την επόμενη μέρα.

-Κόουτς ποιο ήταν το «κλειδί» της φετινής επιτυχίας;

Τι άλλο από τα 15 παλικάρια μας; Η παρέα-οικογένεια η οποία έχουμε δημιουργήσει με τον πρόεδρο Γιώργο Γελαστόπουλο τα τελευταία χρόνια και την οποία προσπαθούμε να μεγαλώνουμε και να βελτιώνουμε βήμα-βήμα κάθε χρόνο. Ο καθένας μέσα στην ομάδα έδωσε το 110% του εαυτού του στην προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου και αυτό ήταν το «κλειδί» για την επιτυχία και φέτος και τις προηγούμενες χρονιές. Σε κάθε άλλη περίπτωση, αναλογιζόμενοι τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε όλη την περίοδο, θα είχαμε αποτύχει.

– Στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου περιμένατε ότι η ομάδα θα εξασφαλίσει την άνοδό της στην Α΄ΕΚΑΣΘ;

Όταν ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός πέρυσι το καλοκαίρι θέσαμε αυτόν τον στόχο. Την Άνοδο στην Α’ ΕΚΑΣΘ. Το πιστέψαμε από την αρχή και είπαμε θα το καταφέρουμε. Για προφανείς λόγους (νεοφώτιστος ο ΚΑΟΣ στην Β’) δεν το φωνάξαμε στην αρχή (κάποιοι άσχετοι με την ομάδα μάλιστα πρόλαβαν και έστειλαν με τις προβλέψεις τους τον ΚΑΟΣ πίσω στην Γ1), γνώριζα όμως ότι οι αθλητές μας είχαν εμπειρία όχι μόνο αυτής της κατηγορίας αλλά και μεγαλύτερης και αγωνίζονταν χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Και έτσι διαψεύσαμε τις προβλέψεις μέσα στο γήπεδο επιτυγχάνοντας την άνοδο.

– Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της φετινής περιόδου;

Η καλύτερη στιγμή ήταν φυσικά η ώρα που ακούστηκε η κόρνα της λήξης της τελευταίας αγωνιστικής σημαίνοντας την άνοδο μας. Η χειρότερη, κατά τη γνώμη μου πάντα, ήταν η στιγμή που μας ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός της φυσικής μας έδρας, του ΕΑΚ Σταυρούπολης. Πραγματικά μας κόστισε πολύ, αλλά τέλος καλό όλα καλά!

– Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ ΕΚΑΣΘ θεωρείτε πως η τελική κατάταξη είναι αυτή που περιμένατε;

Σε γενικές γραμμές ναι. Οι προσωπικές μου προβλέψεις είχαν πάνω κάτω αυτή την κατάταξη, γνωρίζοντας τις δυναμικότητες των αντιπάλων. Φυσικά κρίθηκε η άνοδος στον πόντο και ο πρωταθλητής στον ένα βαθμό. Μια λεπτομέρεια να άλλαζε και όλα μπορεί να ήταν διαφορετικά. Για την πρώτη τριάδα όμως ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα ήταν η συγκεκριμένη.

– Είστε ικανοποιημένος από την στήριξη του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν;

Απόλυτα! Οι φίλαθλοι μας ήταν κοντά στην ομάδα όλη τη χρονιά και μας στήριξαν ηθικά και οικονομικά και τους ευχαριστούμε για αυτό. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε από την νέα σεζόν και στο «σπίτι» μας για να μην τους υποχρεώνουμε όπως φέτος σε «εντός έδρας μετακινήσεις».

– Ποιος παίκτης κατά την άποψή σας ήταν η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος;

Το φετινό πρωτάθλημα ήταν παρά πολύ δυνατό και με υψηλού επίπεδου παίκτες οι οποίοι κοσμούσαν την κατηγορία και θα είναι άδικο να αναφερθώ σε κάποιον συγκεκριμένα.

– Αντίστοιχα ποια ομάδα θεωρείται ότι έκανε την υπέρβαση, χωρίς να το περιμένετε;

Θεωρώ ότι η τελική κατάληξη του πρωταθλήματος ήταν αρκετά δίκαιη και αναμενόμενη.

– Ποιος είναι ο στόχος του ΚΑΟΣ ενόψει της νέας σεζόν;

Ο στόχος του ΚΑΟΣ είναι να παίζει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Νεοφώτιστοι και πάλι, στην Α’ αυτή τη φορά, στοχεύουμε να πρωταγωνιστήσουμε κοιτάζοντας πάντα τα ψηλά και ποτέ τα χαμηλά. Και σαν ομάδα της πρώτης κατηγορίας, οφείλουμε και θα διεκδικήσουμε και το κύπελλο της Ένωσης.

– Έχει ξεκινήσει ο αγωνιστικός σχεδιασμός;

Σαφώς! Ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς ξεκινάει πάντα πριν λήξει η προηγούμενη. Μαζί με την διοίκηση δουλεύουμε καθημερινά για να είναι όλα έτοιμα εγκαίρως.

– Μπορείτε να μας αποκαλύψετε ποιοι είναι οι μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας (θέσεις που θα αποκτηθούν παίκτες);

Δυστυχώς όχι. Η πολιτική της ομάδας όπως κάθε χρόνο είναι να ανακοινώνει συνολικά τις κινήσεις της όταν έχουν ολοκληρωθεί.

– Σε προσωπικό επίπεδο, είναι πρόκληση για εσάς η καθοδήγηση της ομάδας στην Α’ ΕΚΑΣΘ ως πρώτος προπονητής;

Φυσικά όπως ήταν και η Β’ ΕΚΑΣΘ πρόκληση για μένα, και με την συνεργασία και την σοφή καθοδήγηση του κόουτς Μάκη Κανέλλη τον οποίο τον ευχαριστώ προσωπικά, τα καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε. Έτσι πιστεύω ότι θα είναι ευχάριστη πρόκληση και η Α’ ΕΚΑΣΘ και θα είναι τιμή μου που θα βρεθώ αντίπαλος με μεγάλα ονόματα της προπονητικής.

– Όσον αφορά στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, θεωρείτε ότι τα επόμενα χρόνια το ρόστερ της ανδρικής ομάδας θα είναι σε θέση να στελεχώνεται με αθλητές από τα «σπλάχνα» της;

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε τα επόμενα χρόνια. Φέτος κάναμε το πρώτο βήμα με τη σύσταση δυο τμημάτων ακαδημιών. Την επόμενη περίοδο σκοπεύουμε να τις αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο και να φτάσουμε στο σημείο να στελεχώνεται η αντρική ομάδα από «δικά μας» παιδιά. Αν βοηθούσε και η πολιτεία λίγο σε αυτό το κομμάτι θα ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα, αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα και όχι επί του παρόντος.